Ford Puma zaten karakteri olan bir araç ve dikkat çeken bir tasarımla beraber geliyor. Aracın tasarımı gözümüze bir hayli şık gözüküyor ama marka bununla yetinmek istemedi. Bu başarılı tasarımın üzerine eklemeler de yapmak istedi. İşte eklemelerin sonucu ise karşımıza Ford Puma ST Gold Edition versiyonu olarak çıkıyor. Yeni Gold versiyonun önemi oldukça büyük çünkü söz konusu versiyon aynı zamanda hayran çalışması bir versiyon.

Okumadan Geçmeyin: 2022 BMW 7 Serisinin Ön Konsol Görselleri Sızdı

Ford Puma ST Gold Edition Tasarımı Nasıl?

Yakın zamanda marka sosyal medya hesabından bir anket çalışması benzeri çalışma yapmıştı. Yapılan çalışma sonrasında ise hayranlarla beraber özel bir versiyon tasarlandı. Toplamda 275 bin kişinin fikrinin değerlendirildiği özel versiyon, aracın temeline sadık kalarak yeni bir yüzle geliyor.

Yeni özel versiyonda siyah bir kasa kullanıldığını görüyoruz. Bu siyah kasanın üzerinde ise altın rengi çizgiler ve gri çizgiler yer alıyor. Ford logosundan yani ön ızgaradan başlayarak arkaya kadar uzanan çizgi bölümü, kesinlikle araca yeni bir hava katmış demek lazım. Bunun dışında ön ızgara alanına eklenen ST amblemi ve aracın jantlarındaki altın sarısı renk seçimi de çok dikkat çekmekte.

Jantlarda kullanılan altın sarısı renk dışında fren disklerinde de seçim kırmızı da yana olmuş. Dış kısımda uygulanan bu tasarım değişiklikleri iç kısımda da kendisini göstermiş. İç kısımda da altın rengi dikişler, buna benzer detaylar dikkat çekiyor. Öyle çok yoğun bir detay yok ama kullanılan detaylar bile çok şık.

Teknik özellikler kısmında ise değişim söz konusu değil. Bu araçta da 197 beygirlik bir 1.5 litre turbo şarjlı üç silindir benzinli motor yer alıyor. Henüz fiyatı için açıklama yapılmayan özel versiyonun hangi ülkelerde olacağı ve sınırlı sayıda olup olmayacağı da belli değil. Bunun için bir Ford Puma ST Gold Edition açıklaması daha gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version