Özellikle küçük ve kompakt sınıftaki modellerin önü çok açık. Tüketiciler satın alırken makul sayılabilecek beli bir farkı ödedikten sonra vergi veya yakıt masrafı gibi konularda ciddi tavizler vermeden daha üst sınıfta oldukları hissini yaşayabiliyor. Gelecek senelere damga vuracak SUV modeller arasında hangileri var?

Gelecek Senelere Damga Vuracak SUV Modeller Listesi

SEAT ATECA CUPRA

İspanyol marka, ilk SUV’unda bir performans versiyonunu eksik etmiyor. 2018 başında yollara çıkacak olan modelde Leon Cupra’nın 2,0 lt’lik motoru 300 HP’lik sürümüyle görev yapacak.

Dört tekerlekten çekiş ve DSG şanzıman standart olarak sunulurken, arka tamponu süsleyen iki çift egzoz güç ve performansı simgeleyecek.

PORSCHE CAYENNE COUPE

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan üçüncü nesil Cayenne’de ilk kez bir coupe versiyonun da sunulması olasılığı var. 2019 sonunda tanıtılması beklenen model, BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe ve Audi Q8 ile rekabet edecek. 340 ile 550 HP arasında değişen güçlerde sunulacak olan modelde şarj edilebilir bir hibrit versiyon da üretilecek.

VW TOUAREG

Yeni Porsche Cayenne ve Audi Q7 ile aynı platformda yükselen üçüncü nesil VW Touareg, kendine has bir model olmayı sürdürecek.

2018’in ilk çeyreğinde sahneye çıkacak olan yeni Touareg’te 200 kg civarında bir hafifleme elde edilecek ve motor seçeneklerinde dizele olan güven sürecek.

3.0 lt’lik V6 ile 4,0 lt’lik V8 dizellerin dışında 2,0 lt’lik benzinli ile 136 HP’lik elektrikli motordan oluşan 381 HP’lik bir hibrit sistem de sunulacak. Yeni nesil kokpitte tıpkı yeni Audi A8’deki gibi dokunmatik yüzeyli ve büyük ekranlı bir yapıya geçilecek.

JAGUAR J-PACE

Range Rover altyapısının kullanılacağı büyük SUV’la birlikte Jaguar’ın SUV yeşpazesi dört kanatlı bir hale gelecek. 7 kişi opsiyonunun da sunulacağı J-Pace’in 2018 sonunda tanıtılması beklenirken, otomobilin sadece hibrit ve elektrikli motorla yollara çıkması planlanıyor.

VOLVO XC 40

İsveçli markanın küçük SUV sınıfındaki ilk denemesi olan XC40, Volvo ve Geely’nin birlikte geliştirdiği CMA platformunda üretilecek. İçbükey burun tasarımıyla dikkat çeken modelin tavan ve C sütunu da özgün bir yapıda.

İlk etapta 1,5 ve 2,0 lt’lik 4 silindirli motorlarla 2018 başında yollara çıkacak. İlerleyen süreçteyse 3 silindirli, hibrit ve elektrikli motor alternatifleri de sunulacak.

PEUGEOT 2008

2019 yılında yollara çıkması beklenen ikinci nesilde güncel modelin ana tarzı korunacak. 3 ve 4 silindirli motor seçeneklerinin sunulacağı yeni 2008’de özellikle sürüş yardımcılarında ciddi bir gelişim yaşanacak ve otonom sürüş altyapısına geçiş yapılacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version