Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Goodyear’ın SUV’lar için geliştirdiği yeni lastik modellerini Land Rover eğitim merkezinde test ettik.

Goodyear’ın Yeni Lastik Modelleri

Bu testteki ilk modelimiz Wrangler All-Terrain Adventure’dı. Lastiği Land Rover Discovery Sport’ta test ettik. Bu test, 110 derecelik eğime sahip tepe inişinden, su geçişlerine ve çamurlu yollara kadar uzanıyordu. Özellikle tepeleri tırmanırken birkaç defa durup yeniden harekete geçtik ve bu esnada lastiğin üzerinde artan yüke rağmen araç kolayca kalktı. Özellikle lastiğin en büyük düşmanı olan irili ufaklı taşlara rağmen Wrangler All-Terrain Adventure, güvenliydi.

Wrangler All-Terrain Adventure’da ultra güçlü kevlar fiber kaplaması sayesinde sağlam bir sırt bölümü var. Ayrıca lastiğin yanak bölgesinde bulunan Durawall teknolojisiyle de delinme ve kesiklere karşı dirençli. Ayrıca Wrangler All Terrain Adventure’ın omuz bölgesinde bulunan bloklar, lastiğin sırtında çamur birikimini önlenerek arazide çekiş özellikleri arttırıyor. Bu özellikleri sayesinde Wrangler All-Terrain Adventure yol tutuş özelliklerinden taviz vermezken fren mesafesini de kontrol ediyor.

Wrangler All-Terrain Adventure, arazide olduğu kadar asfalt yolda da başarılı bir sürüş sunuyor. Bir diğer model olan Eagle F1 Asymmetric SUV modelini yine Discovery Sport’ta test ettik. Asimetrik taban deseni, spiral şeklindeki uzun ömürlü yapısı, naylon astarıyla performanslı SUV’lara hitap ediyor. Güvenliği arttırılmış yanak bölümüyle de Eagle F1 Asymmetric SUV, özellikle virajlarda sürüş güvenliğini yüksek tutmaya çalışıyor. Ayrıca bu lastiği Range Rover Sport modeli üzerinde de uzun toprak yolda, derin su geçişlerinde ve eğimli parkurda test ettik.

Üçüncü model olan Wrangler DuraTrac’i Land Rover Discovery’de test ettik. SUV’ların özellikle asfalt dışı kullanımı için tasarlanan Wrangler DuraTrac modeli, kilitlenebilir yani değişken diş yapısı sayesinde çamurlu zeminde de yola tutunma özelliklerini korumaya çalışıyor. Jant koruma özelliği de bulunan bu model, toprak zeminde de başarılıydı. Farklı bir Goodyear modelini test ederken aklımıza 3 sene önce gittiğimiz Toyota RAV4 sürüşü geldi.

RAV4’ün 25’inci yılına özel Yunanistan’da düzenlenen lansmanda 3 gün boyunca dağ-taş, dere-tepe dolaşmıştık. Araçların arazi yetenekleri yeterliydi ama bazı marka lastiklerin patlaması, bazılarının ise yola devam etmesi dağ başında yolda kalıp kalmama arasındaki farkı belirliyordu.

Belli ki Goodyear, SUV lastiklerini özellikle arazide araç kullananlar için olmazsa olmaz bir ekipman olarak görülmesi için tasarlamış.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version