Geely, dünyaya otomobil ihraç etmeye başlayalı 8 yıl oldu. 1986 yılında kumlan şirket, otomobil motoru, şanzıman, elektronik ve elektrik akşamları konusunda üretim yapıyordu. Geçen zaman içerisinde yeterli altyapısı olduğunu düşünen Geely, 1997 yılında otomobil üretmeye ve 2002 yılında da ihracata başladı. Ülkemizde de 2 yıldır satılan Geely’yi CK Echo ve MK Familia modelleriyle tanıdık. Test sayfalarımızın bir önceki Geely konuğu ise MK Familia olmuştu. MK Familia’nın eksikleri olduğu kadar, sunduğu donanım ve başlangıç fiyatı göz önünde bulundurulduğunda umut vadettiği bir gerçekti. Emgrand EC7 ise MK Familia’nın eksiklerini bir nebze olsun giderebilmiş. Daha kullanışlı ve anlaşılabilir bir ön konsola sahip olan Emgrand EC7’de bazı ergonomik problemler de bulunmuyor değil. Direksiyonun solunda far yükseklik ayarı ve gösterge aydınlatma seviyesi ayarları bulunurken sis farı butonu vites kolunun önünde. Direksiyon simidinin derinlik ayarının olmaması ve ön koltuklarının yetersiz destekleri ergonomiyi azaltıyor. Arka koltuklar ise diz mesafesi ve koltukların arasından çıkartılabilen kol dayama sayesinde konforu destekliyor.

Direksiyon simidinin ince tasarımı ise Avrupalı müşterilerin standartlarından daha çok Çinli tüketicilerin küçük elleri düşünülerek tasarlanmış. Direksiyon simidinin arkasında küçük kalan gösterge grubu koyu renkli zeminiyle çok rahat okunamıyor. Sert plastik malzemenin elimizi attığımız her köşede karşımıza çıkması kalite hissini düşürüyor. Emgrand EC7’nin içerisinde şıklığı arttıran detaylarla da karşılaşılıyor. Krom kullanılan ön konsol ve vites topuzuyla birlikte deri döşemeli koltuklar atmosferi iyileştirmeye çalışıyor. Hava karardığında ise ön konsolun mavi renkli aydınlatmaları göze çarpıyor. Hava demişken bu sıcaklarda klima yerine camı açmak zorunda kaldığımız anlar da oldu. Plastik malzemenin kokusu zaman zaman rahatsız edici olabiliyor. Otomatik klimanın görevini başarıyla yerine getirdiğini bu noktada belirtmek gerekli. Araç çalıştırıldığında kapıların otomatik olarak kilitlenmesi güvenliği arttırıyor.

Katlanabilir anahtarı kontak yuvasına takıp aracı çalıştırdığımızda motorun sessiz yapısı dikkatimizi çekti. Direksiyon ise hafif yapısıyla dar alanlarda rahatlık sağlıyor. 205/65 R15 ölçülerine sahip olan Champrio marka lastikler yol tutuş konusunda Emgrand EC7’yi desteklemiyor. Hızlı girilen virajlarda esneyen otomobilin süspansiyon ayarları da yumuşak. Süspansiyonlarla birlikte konforu destekleyen ses yalıtımı, yaptığımız gürültü ölçümlerinde başarısını gösterdi. Hızlanma testini incelediğimizde ise sınıf standartlarına göre makul değerler sunabildiğini görüyoruz. 100 km/s hıza kadar yüksek devirli kullanımlarda tatminkar hızlanmalar sunan otomobilin 100 km/s hızın üzerinde ise ivmelenme isteği gitgide azalıyor. Ara hızlanmalarda ise uzun vites oranları sebebiyle Emgrand EC7’nin isteksiz olduğu bir yönüyle daha karşılaşıyoruz. Bu kadar hızlanma testinden sonra fren performansından da bahsetmeliyiz. Fren konusunda EBD’nin desteğine rağmen Emgrand EC7, 100-0 km/s testini 45 metrelik, çok da başarılı olmayan bir mesafeyle tamamlıyor.

Emgrand EC7’nin eksiklikleri olduğu kadar, sınıfının gereklerini karşılayan özellikleri de var. Satın alma kriterleri iyi belirlenip, 5 Yıl/150.000 km’lik Anadolu Grubu güvencesi de göz önünde bulundurulduğunda, Emgrand EC7’yi tercih edebilme ihtimaliniz artabilir.

Kaynak: Otohaber 2013

Galeri















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version