Honda’nın geçmişten günümüze ürettiği Civic modelleri, küçük litreli motor tercihlerine bir hayli yabancı. Halihazırda 180 beygir güce sahip 1.5 litrelik turbo motorlu, 316 beygirlik 2.0 litrelik Type R gibi seçeneklere sahip olan Civic’in 1.0 litrelik VTEC Turbo EX motoru şimdilerde görücüye çıktı.

Bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız bir motor tercihine imza atan Civic, daha az güçlü ama yakıt tasarrufu noktasında rakiplerine taş çıkartan bir seçimde bulunmuş.

Bagaj ve yolcular olmadan, ham ağırlığı 1275 kilogram gelen aracın gücünü aldığı 1.0 litrelik motor 127 beygir güce sahip. Benzinli olmasına rağmen yokuşlarda dizel araç gibi ses çıkarıyor olması ciddi dezavantaj. Bu noktada aracın yalıtımı daha iyi yapılabilirmiş. Ancak 1.0 litrelik motorun sağladığı vergi avantajı yüzünden performans düşkünü olmayan, Civic’in hırçın görüntüsünden de taviz vermek isteyen kullanıcılar için bu araç kesinlikle ideal. Neticede az yakan, güzel gözüken 5 kapılı bir hatchback.

10 bin TL’ye SR paketi satın alınabiliyor

İngiltere’de 18 bin 475 Sterlin, yani bugünkü kurla 94 bin 500 TL’lik fiyata satılan modelin Türkiye’de ne zaman müşterilerin beğenisine sunulacağı bilinmiyor. Alüminyum jantlar, ön ve arka park sensörleri gibi donanımlar varsayılan olarak geliyor. 10 bin TL gibi ek bir ücret karşılığında SR paketini satın alıp 17 inç jantlara terfi edebiliyorsunuz. SR paketinde iklim kontrollü çift yönlü klima, arka park kamerası, yağmur sensörü, otomatik katlanan yan aynalar ve arka koltuktaki yolcular için cam filmi de yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version