Civic ailesi o kadar genişledi ki, artık neredeyse herkese uygun bir motor seçeneği bulunabiliyor. 125 HP’lik atmosferik motor benzinli veya benzin/LPG’li olarak seçilebiliyor.

Beklenen Dizel: Honda Civic Sedan 1.6 i-DTEC Executive

Daha fazla güç isteyenler için 182 HP gücündeki 1,5 litre turbo benzinli motorun görev yaptığı versiyonlar ve adeta ayrı bir model haline gelen 2,0 litre 320 HP’lik turbo benzinli motora sahip Type R da Civic ailesinin bir ferdi. Artık bu seçeneklere bir yenisi, belki de en önemlisi eklendi. 1,6 lt’lik turbo dizel motor şimdilik sadece sedan karoserle alınabiliyor.

Kimi üreticiler dizel motorun yakın gelecekte yerinin olmadığını düşünse de kimileri de dizel motorun talep gördükçe geliştirilmeye ve üretilmeye devam edeceğine inanıyor.

Honda dizel motora yatırım yapmaya geç de olsa başladı. Civic ailesine kattığı dizel motor seçeneği idareten deil üstüne çok çalışılarak geliştirilmiş bir motor. Sessiz ve sarsıntısız çalışan motor dizelin konfor dezavantajını taşımıyor.

Honda Civic Sedan 1.6 i-DTEC Executive Motor Özellikleri

120 HP gücündeki –DTEC motor, orta devirlerden itibaren akıcı bir hızlanma karakteri sağlıyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte alınabiliyor.

Vites geçişleri kemikli ama vites yolları belirgin ayarlanmış. Vites kolunun yükseğe konumlandırılması sürücünün elini direksiyondan fazla uzağa ayırmamasını sağlıyor. Debriyaj pedalının da yumuşak yapısı, manuel vitesli otomobilin uzun süreli sıkışık trafikte kullanımında bile çok yorucu olmamasını sağlıyor.

Bu ikilinin uyumu hızlanma performansındaki olumlu etkiyi yakıt tüketiminde de göstermesini sağlıyor.

4,7 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi, 3,4 lt/100 km’lik fabrika verisine göre yüksek görünse bile çok ekonomik olarak değerlendirmeyi hak ediyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version