Honda için performans imzası anlamına gelen Type R logosu ilk kez 1992 yılında NSX Type R ile kullanıldı. Kompakt sınıf temsilcisi Civic’te ise bu logo ilk kez 1997 yılında görüldü. 2001 yılında ikinci nesil Civic Type R tanıtılırken, 2007’de Civic, sedan ve üç kapılı hatchback karoserlerle satıldı. 2015’te ise sadece beş kapılı hatchback ile üretilen Honda Civic Type R’ın en kısa nesli de bu oldu.

Yeni Nesil Honda Civic Type R Hiç Olmadığı Kadar Saldırgan

Yeni nesil Civic Type R ise selefleriyle kıyaslandığında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar saldırgan görünüyor. Hot hacth, yani ateşli hatchback sınıfının en vahşi görünen otomobili olmasını sağlayan karoser detaylarının sadece tasarım için üretilip üretilmediğini merak etmemek elde değil. Bunun cevabı ise basın toplantısında verildi.

Otomobilin tasarımında WTCC’nin aerodinamik kazanımlarından yararlanıldığı açıklandı. Karoser üstündeki difüzörleri, hava giriş ve çıkışları tasarımın saldırgan görünmesinden daha büyük görevlere sahip.

Honda Civic Type R’nin yeni modeli yollara çıkıyor!

Ön tampondaki büyük hava girişi motor ve şanzımanın soğutulması için ihtiyaç duyulan havayı sağlamakla görevli. Frenlerin soğutulması ve daha iyi bir aerodinami için ön tampon köşelerindeki hava girişinden giren hava, ön çamurlukların arkasındaki hava çıkışına yönlendiriliyor. Motor kaputu üstündeki hava girişi ise, ön cama yakın konumdaki hava filtresine taze hava girişi sağlıyor.

Tavan üstünden geçen taze hava akımı ise arka cam üstündeki difüzörlerle yönetiliyor. Devasa bagaj kapağı üstü spoyleri ise önceki nesle göre çok daha fazla bir basma kuvveti sağlıyor. Tampon ortasında yer alan üç çıkışlı egzoz sitemi daha sportif bir ses elde etmek üzere geliştirilmiş. Ancak sonuç çok etkileyici değil. Arka tampon altındaki difüzör de aracın altındaki havanın hızla tahliye olmasını sağlıyor. Bu aerodinamik iyileştirmenin de etkisiyle maksimum hız 272 km’s’ye ulaşabilmiş.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R’ın Turbo Benzinli Motoru

Artık 10 HP daha güçlü olan Type R’ın 320 HP’lik 2,0 litre turbo benzinli motoru, hızlanma isteğini alt devirlerden yüksek devirlere kadar hiç kaybetmiyor. Trafiğin müsaade ettiği boşlukta, hız sınırı olmayan Alman otoyolunda 268 km/s hıza ulaşabildik.

Bu süratte bile otomobilin tutunma hissi çok başarılı. Yüksek hızda da çizgisini bozmadan ilerleyebilen Type R güven veriyor. Kabin içerisine dolan yol ve rüzgar sesi olmasa bu kadar yüksek hızla ilerlendiği kolay kolay fark edilmeyebilir.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version