Küçük sınıfın en kullanışlı karoserlerinden birini sunan Honda Jazz, minivan ve hatchback arasında gidip gelen yapısıyla farklı türlerine avantajlarını harmanlayan bir yetenek.

Honda Jazz Karoser

4 metre sınıfının altında kalan bir otomobil ancak bu kadar kullanışlı ve değişken bir karoser sunabilir. 1541 mm’lik yüksekliğiyle ortalama bir küçük hatchback’ten yaklaşık 10 cm daha yüksek olan Honda Jazz, bu sayede çok cömert bir baş mesafesi ve ferah bir yaşam alanı sunabiliyor.

Arka koltuklardaki diz mesafesinde de boyundan büyük iller çıkartan Jazz’ın “Sihirli Koltuklar” adını verdiği ve sınıfında tek olan arka koltuklarının oturma bölümlerini yukarı kaldırıp ek yükleme alanı elde etmek mümkün. 354 litre ile 1314 litre arasında değişen bagaj hacmi de küçük sınıfı aşıp kompakt sınıfı zorlayan bir değer.

Honda Jazz Motor ve Sürüş Özellikleri

MPV’yi andıran tasarım ve yerden yüksek karoser Jazz’ın muhtemel sürüş özellikleri açısından aslında ilk ipucunu veriyor. Bu sınıfta tercihini sportiflikten yana kullanan modeller olmakla birlikte Jazz’da daha çok genel tüketici profiline hitap eden dengeli bir süspansiyon karakteri benimsenmiş.

Direksiyon sistemi yönlendirme konusunda bir sorun çıkartmasa da bir tık daha hisli ve direkt olabilirmiş. Kısa ve eğimli motor kaputunun altındaki 1.3 lt’lik atmosferik motor 102 HP gibi bu sınıf için kesinlikle yeterli bir güce sahip. Alt devirlerde biraz uyuşuk kalan motor orta devirlerden devir kesiciye kadar canlı bir karakter ortaya koyuyor.

CVT tipindeki otomatik şanzıman şehir içi hızlarda konforu arttırırken, otoyol hızlarında motor gürültüsünün artmasına neden oluyor. Atkison çevrimli benzinli motor, yakıt ekonomisinde çok başarılıyken çekiş gücü, bugün revaçta olan aşırı beslemeli motorların gerisinde.

Honda Jazz Rekabet Karnesi

Jazz’ı sadece otomatik şanzımanlı bir küçük hatchback olarak değerlendirirsek 77.350 TL’lik başlangıç fiyatı sınıf ortalamasının üzerinde. Nissan Micra, Skoda Fabia ve Hyundai i20 gibi daha klasik küçük sınıf hatchbackler’de otomatik şanzımana ulaşmak 10-15 bin TL daha ucuz.

Sonuç

Küçük sınıfta söz konusu değişkenlik ve pratik kullanım özellikleri olduğunda Jazz örnek bir öğrenci ve rakipsiz.

Donanım konusunda da başarılı olan Jazz’ın tek motor ve şanzımanla ithal edilmesiyle başlangıç fiyatının yüksek olmasına neden oluyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version