İkinci elde 2006 Hyundai Accent 1.5 CRDI almayı düşünüyorum. Bu aracın bakım maliyeti ve sürüş özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Accent 1.5 CRDi benim ilk aracım olacak ve siz bana bu otomobili önerir misiniz?

O.U: Hyundai Accent‘ta görev yapan 1,5 litrelik dizel motor çok sağlam ve uzun ömürlüdür. Eğer aracın önceki sahibi veya sahipleri gerekli bakımları yaptırdıysa, sürüş sırasında gerekli titizliği gösterdiyse bu otomobilde pek sorun yoktur.

Ancak ikinci el araç satın alma işi bazı risklerle doludur. Aracın bozuk yolda bilinçsizce kullanımı, vites geçişlerinin yanlış motor devirlerinde yapılması ve devamlı motorun maksimum devirlerde zorlanması sonucunda aracın yıpranma payı artacaktır.

Özellikle hor kullanılan bir otomobilde süspansiyondan debriyaja kadar birçok parça ömrünü tamamlamıştır. Sonuçta aracı sizden önce kullananlar gerekli özeni göstermedilerse oluşacak masraflarla başa çıkamayacaksınız.

Bugün taksiler sorunsuzca 500.000 km’den fazla yol yapıyor. Bu nedenle de aracı almadan önce yetkili serviste aracın periyodik bakım kayıtlarını ve kilometre doğrulaması yaptırarak varsa kaza durumunu da araştırmalısınız.

Accent 1.5 CRDI’de görev yapan 1,5 lt’lik dizel motor 110 HP güç ve 240 Nm tork üretiyor. Ortalama yakıt tüketimi 6,0-6,5 lt/100 km civarında olan bu araçta tüketim değeri uzun yolda ise 5,0 lt/100 km‘ye kadar düşebiliyor.

İzmitli Hyundai’nin Türkiye çapına yayılan servis ağı yedek parça hizmetleri bu araç için avantaj sağlarken zaten bu modelin geçmişte İzmit’te üretildiğini de hatırlatmak isterim.

Sonuç olarak ikince elde satın almayı düşündüğünüz Hyundai Accent’in 13 yaşında olduğunu düşündüğümüzde bu aracı satın almadan önce yetkili serviste kontrol ettirmenizi tekrar hatırlatıyorum.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version