Zira yıllar önce kullandığım ilk Accent ile bugünkü arasında dağlar kadar fark olduğunu ve bu otomobile güveniminde artık tam olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Accent Blue uzun zamandır satışta olan bir model ve ülkemizde 1.4 lt'lik benzinli ve 1.6'lik dizel olmak üzere iki motor seçeneği buluuyor. Otomatik şanzıman seçeneği ise sadece dizel motor seçeneğiyle satışa sunuluyordu.Fakat kullandığımız modelle birlikte artık 1.4 lt'lik benzinli motoru da otomatik şanzımanla tercih edebiliyorsunuz. Öyle ki , hem de yeni bir altı kademeli CVT ile. Ayrıca bu 1.4 lt'lik motor da karşımıza revize edilmiş olarak çıkıyor ve 100 bg gücünde..

Eğer ayağınızı gaz pedalı üzerinde biraz dikkatli hareket ettirirseniz, Accent size makul değerler sunabiliyor. Bu da bizim ölçümlerimizde ortalama kullanımda 7.1 – 7.4 lt/100 km civarındaydı. Fabrika verisi olan 6.4/100 km ise iddialı bir değer. Konsoldaki multimedya ünitesi de Accent'in yenilikleri arasında. Bu ünite bünyesinde navigasyon dahil birçok eğlence öğesi barındırıyor. Sınıfındaki rakiplerine oranla daha konforlu ve iyi bir sürüşü olan Accent Blue'nun 53 bin 250 TL'lik başlangıç fiyatı ise onun için bir handikap olabilir.

Kaynak : Autocar

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version