Hyundai ülkemiz için çok ideal bir otomobil. Bunun avantajını da çok iyi bir şekilde kullanıyor. Dört ay önce başlattığımız kullanılmış otomobil testinde Hyundai i20’den bayrağı Hyundai Accent Blue devraldı.

i20 test aracını 40 bin km’de iade etmiştik. Yeni konuğumuz Accent Blue’yu da bu nedenle 40 bin km’de teslim aldık.

Hyundai Accent Blue Kullanılmış Test Sonuçları

İlk başta yaptığımız gibi aracın yaşam alanında bir değişim olup olmadığını takip ettik. Özellikle havaların sıcak olduğu zamanlarda açık otoparka bıraktığımız araç bu yönde iddiasını ortaya koydu.

Yaşam alanında yer alan her detay aradan geçen 40 bin km’ye rağmen özelliklerini korudu, solmadı, montaj sorunu ortaya çıkmadı. Açıkça itiraf etmemiz gerekirse diğer kullanılmış otomobil deneyimlerimizi göz önüne aldığımızda yaşam alanında yıpranmalar bekliyorduk.

Hyundai Türkiye şartları çok iyi biliyor diyerek yaşam alanında en küçük bir sorunla karşılaşmadık. Koltukların yüzleri sağlamlığını korumuş. Direksiyon simidi ya da kumanda elemanlarının üzerinde de soyulma yaşanmadığını gördük. Sileceklerin işlevlerinde hiçbir sorunla karşılaşmadık.

Sürüş karakteri açısından aldığı darbelerde bir artış olmadığını gördük. Hyundai Accent Blue darbeyi gerçekten iyi emiyor ve yaşam alanını konforlu bir şekilde tutmayı biliyor. Derin çukur geçişleri yaşam alanına biraz fazla yansıyor ama bu durumun yaşanmasının önemli nedeni yollarımızın bol çukurlu olması.

Kilometreleri arka arkaya geride bıraktığımız dönemde çukur darbelerini biraz daha fazla hissetmeye başladık. Süspansiyon sisteminde herhangi bir yorgunluk gözlemlemedik.

Sürüş güvenliği açısından ilk günkü performansını gösterdi. Aydınlatma elemanlarında herhangi bir değişim olmadan yoluna devam etti. Ancak farlarda kirlilik gözlemledik ve aydınlatma konusunda temizliğe ihtiyacım var dedi.

Daha önceki i20 aracımız benzinliydi. Yeni konuğumuz Accent ise dizel motor ve manuel şanzımanlı. Yani başta filolar olmak üzere en çok tercih edilen versiyon. 1.6 litrelik dizel motor oldukça güçlü bir ünite. Ancak bu güç ister istemez akıllara yakıt tüketimi konusunda müsrif olur mu sorusunu da getiriyor.

Yakıt tüketimi açısından teslim aldığımız zaman 6.8 litre gibi bir sonuç vardı. Yapmış olduğumuz kullanımların ardından onu 6.2 litre tüketirken bulduk. Uzun yol kullanımlarında ise bu tüketim 5.5 litre seviyesine geriledi.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version