Hyundai Elantra 5,6 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi ve 50 litrelik yakıt deposuyla yüksek tüketim ve düşük menziliyle dikkat çekiyor.

Yakıt tüketiminin rakiplerinden fazla olmasında 1420 kg’lık boş ağırlığın etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Hyundai Elantra’nın bu ağırlığıyla baş edebilmesi için rakiplerinden daha fazla güce sahip olduğunu da görüyoruz. 1.6 CRDi, 136 HP güç üretiyor.

Hyundai Elantra Yüksek Değerlerde Geziyor

1750 d/d ile 2500 d/d arasında ulaştığı 300 Nm’lik maksimum tork da karşılaştırmanın Ford ile birlikte en yüksek değeri. Alt devirlerde canlı ve atak yapıda hızlanma sağlayan 1.6 CRDi, devir yükselince daha sakin bir şekilde ivmelenme sağlıyor.

Fabrika verisine yakın bir sonuç olan 11,3 saniyelik 0-100 km/s hızlanma, karşılaştırmada en iyi veriye sahip olan Focus’un biraz üstünde. Elantra’nın iyi bir hızlanma verisi elde etmesinde de çift kavramalı otomatik şanzımanın etkisi var. 7 ileri vitesli DCT isimli otomatik şanzıman sarsıntısız geçişleriyle kendisinden bekleneni veriyor.

Focus’un Powershift’i ile kıyasladığımızda daha telaşsız ve sakin bir çalışma karakteri olduğunu söyleyebiliriz. Focus’da daha kısa sürede gerçekleşmekte olan vites geçişleri Elantra’da biraz daha uzun tutulmuş. Eğer Manuel olarak da vites değiştirme ihtiyacı duyulursa Elantra’nın DCT’si sürücü isteklerine yeteri kadar hızlı cevap verebiliyor.

Hyundai Elantra’nın Sürüş Kişiselleştirme Seçeneği

Elantra’nın sürüş kişiselleştirme seçeneği olan Drive Mode’da ECO özelliği seçilirse gaz tepkileri daha da sakin bir hale geliyor. Bu durum Focus Sedan’ın, özellikle dur-kalk trafiğinde fark edilen sinirli yapısı karşılığında Elantra’nın daha konforlu kalmasını sağlıyor.

Elantra, en yapay direksiyon hissine sahip olan modellerden. Arka süspanyion sisteminin torsiyon bağlantılı olmasının da etkisiyle kıvraklık konusunda Focus Sedan’ın gerisinde kalıyor. Elantra’da yumuşak direksiyon sistemiyle konfor konusuna odaklanılmış.

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra’da Öne Çıkan Özellikler ve Detaylar

* Derli toplu tasarlanan iç mekanda ergonomi gözetilmiş.

* Ön camın arkasında yağmur sensörü bulunuyor.

* Projeksiyon tip farlar sadece Elte donanımında var.

* Hyundai Elantra, 4570 mm uzunluğa ve 2700 mm dingil mesafesine sahip.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version