Hyundai i20 Active ile makyaj öncesinde tanışmış, 1.0 T-GDI motor ve 6 ileri manuel şanzımanla test etmiştik. Şimdi karşımızda makyajlı karoserde 7 ileri vitesli DCT şanzımanla bulunuyor.

Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT Active ile Crossover Havası!

Öncelikle bu otomobili standart i20’den ayırdığı noktaları tekrar hatırlatırsak, ön tampondaki gri renkli çıkıntılı plastikle hemen fark edildiğini göreceğiz.

Tamponun altından otomobilin etrafını tamamen saran mat siyah plastik kaplama otomobilin boyasına zarar vermeden küçük sürtmeleri karşılayacak nitelikte.

Active, ön tamponun standart i20’ye göre ters çevrilmiş gibi görünen hava girişine, yuvarlak sis farlarına, 17 inçlik jantlara, tavan raylarına ve daha kaslı bir arka tampona sahip.

İç mekanda ise standart i20’den alüminyum pedallarıyla ayrılıyor.

Motor kaputu altındaki 1,0 litrelik turbo benzinliyi tanıyoruz. Kappa motor, 3 silindiriyle sportif tınılara sahip.

Alt devirlerden itibaren şehir içi kullanımlarında yeteri kadar canlı hissettiren motorun 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla uyumlu olduğunu söylemeliyiz.

Hızlı ve Sarsıntısız

Çift kavramalı otomatik şanzımanın hızlı ve zamanında vites geçişleri fabrika verisine yakın 0-100 km/s hızlanma elde etmemizi sağladı.

Esneklik testi ölçümlerinde de tatminkar sonuçlar sunan i20 Active 1.0T-GDI DCT’nin 6,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimini de makul olarak değerlendirebiliriz.

17 inçlik jantlar ve tavan raylarının verdiği yükseklik algısı crossover sınıfını sevenlere hitap ediyor. Ama 114.447 TL’lik fiyatı karşılığında crossover sınıfında da alternatifler olduğunu görüyoruz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version