Hyundai'nin ülkemizde üretilip dünyaya gönderilen modeli i20, satışa ilk sunulduğu günden bu yana şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Otomobilin ön tarafında altıgen formundaki ızgara, LED farları ve tamponun alt tarafına konumlandırılan sis farları markanın yeni tasarım dilini yansıtıyor. 

i20'yi konuk etmemizdeki temel neden olan yeni donanımla birlikteyse otomatik katlanabilen dikiz aynaları, otomatik yanan farlar ve çamurluk paçaları bulunuyor. 

Test aracımız Hyundai i20'de 1.4 litrelik benzinli MPI motor bulunuyor. 100 bg güç ve 135 Nm tork üreten motor, maksimum gücünü 6000 d/dak'tan itibaren, maksimum torkunu ise 4000 d/dak'tan itibaren üretiyor. 4 ileri otomatik şanzımanın bulunduğu araçta, motor ve şanzıman uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Harekete ilk başlama ve ara hızlanma anlamında canlı hissettiren i20'nin verdiği bu tepkilerde, şanzımanın kısa oranlı birinci vitesi rol oynuyor. i20 bu açıdan bakıldığında şehir içi kullanımlarda gayet yeterli bir performans sergiliyor.
 

Alman rakiplerine yakın bir sürüş konforu sunan bir otomobil, yol ve rüzgar gürültüsünü kabin içerisine kabul edilebilir oranda yansıtıyor. Darbeleri ve çukurları başarılı şekilde sönümleyen süspansiyon sistemi yolda konforlu ve güvenli bir şekilde ilerlemenize yardım ediyor. Süspansiyonun bu karakterine uygun ağırlıktaki direksiyondan gelen tepkiler eklendiğinde, i20 eğlenceli bir sürüş ortaya koyuyor.

Elite Smart donanımı ile eklenen özellikler otomobilin güvenliğini biraz daha arttırıyor. Sahip olduğu donanım ile beraber i20'de artık yan ve perde hava yastıkları bulunuyor.
 
 
Hava yastıklarının dışında otomobilde ekstradan elektronik kontrollü klima, geri görüş kamerası (orta ayna içerisine konumlandırılmış ekranda görüntüleniyor), otomatik kararan iç dikiz aynası ve yağmur sensörü özellikleri bulunuyor. Ayrıca ön konsolda 7 inç boyutunda multimedya sistemi mevcut ve bu sistemde navigasyon fonksiyonu da var.

Donanımla eklenen özelliklerin yanında i20'nin diğer öne çıkan özelliklerini hatırlamakta yarar var. Öncelikle kabinde dört yetişkin rahatlıkla yolculuk yapabilir. Arka tarafta oturan uzun boylu bireyler için de yeterli diz ve baş mesafesi sunan Hyundai i20'yi, en üst donanım olan Elite Smart paketi ile beraber 63.550 TL ödeyerek satın alabiliyorsunuz. Peki bu donanımı tercih etmek mantıklı mı?

Giriş seviyesi versiyonla arasında 10 bin TL fark olabilir ancak konu güvenlik ve kullanışlılık olduğunda, i20'nin değerini arttırdığı ortada.

Kaynak: TopGear
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version