Hyundai i20 üç yılı aşkın süredir kelimenin tam anlamıyla küçük sınıfın büyük isimleri arasında yer alıyor.

Otomobilde yolculuk edenler tüm koltuklarda geniş bir hareket alanının tadını çıkartıyor. Citroen C3, Ford Fiesta, Mazda 2, Nissan Micra, Opel Corsa, Seat Ibiza, Toyota Yaris ve VW Polo ile karşılaştırıldığında sadece yeni Volkswagen Polo önde ve arkada biraz daha havadar.

Hyundai’nin büyük boyutlu ve aynı zamanda da iyi bir dolguya sahip ön koltukları bu sınıfta bulunabilecek en iyi örnekler arasında yer alıyor.

İş, garanti süresine geldiğindeyse Hyundai rakipsiz olmayı sürdürüyor. 3 yıl/sınırsız km, 5 yıl/100.000 km veya 7 yıl/80.000 km seçenekleri tek kelimeyle rakipsiz ve Koreliler’in Türkiye’de üretilen i20’ye ne kadar çok güvendiklerini gösteriyor.

Güçlü Ama Biraz Fazla Tüketen Motor. Net Sürüş Dinamikleri

100 HP gücündeki 1,0 lt’lik 3 silindirli motor i20’nin yeterli performans değerine imza atmasına yardımcı oluyor.

Hızlanma ve esneklik değerlerinde sahanın öne çıkan modelleri arasında yer alan otomobilin 188 km/s’lik maksimum hızı Citroen C3 ile birlikte karşılaştırmanın en başarılı değeri.

Motor kasılmadan işini görürken 100 km’de ihtiyaç duyduğu 6,9 lt benzin karşılaştırmanın ikinci en yüksek değeri.

Sürüş dinamikleriyle ilgili disiplinde i20 ortalama bir performansa imza atıyor. Anak fren performansında alkışı hak ediyor: 34 metrelik soğuk 100-0 km/s fren mesafesi karşılaştırmanın en iyi ikinci değeri.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version