Hyundai, i30 Fastback modelini geçtiğimiz Temmuz ayında tanıtmıştı. Ancak önümüzdeki iki ay içerisinde bu sedan modelinin çok daha şık bir versiyonu olan i30 Fastback N‘in çıkışına şahitlik edeceğiz. Tıpkı i30 N ve ondan önce tanıtılan Veloster N‘de olduğu gibi i30 Fastback N’in de dış görünüm itibariyle tatmin edici bir seviyede olacağını söyleyebiliriz.

En fazla 271 beygir güç!

i30 Fastback N, tıpkı hatchback modelinde olduğu gibi aynı 2.0 litrelik turboşarjlı motora ev sahipliği yapacak. Yani iki aracın katalog değerleri performans noktasında aynı olacak. i30 Fastback N’in giriş paketini satın alan sürücüler 247 beygir gücün keyfini çıkaracaklar. Bir üst paket olan Performance sürümünde ise 271 beygir güç üretebilen bir motor yer alacak.

Görsel açıdan değerlendirecek olursak, i30 Fastback N’in giriş seviyesi modelle kıyaslanmayacak kadar hırçın bir tasarımla geleceği biliniyor. Yine de 5 kapılı kardeşiyle ortak birçok noktası olacak elbette.

Önemli değişiklikler söz konusu

Bugüne dek çekilen casus fotoğraflarda ön farların agresif bir çizgiye sahip olduğu, jantların ve ön ızgaranın büyüdüğü, entegre arka spoylerin ve çift egzoz çıkışının araçta yer aldığı görülmüştü. Tüm bunlara ek olarak i30 Fastback N‘in yere daha yakın gideceğini de tahmin edebiliriz.

i30 N, Veloster N ve i30 Fastback N modelleri aynı güçlü karakteri ve performans genini paylaşacak. Bu modellerin ülkemizde ne kadar tutulacağını ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version