Oluksuz Trofeo R lastikleri, OZ Racing jantlarıyla bir Hyundai hatchback modeli görüş alanımıza giriyor. Bunlar alıştığımız i30’a veya bir başka modele ait opsiyonlar değil.

Aslında bu normal bir Hyundai hatchback de değil. Bu bir i30N; Koreli üreticinin performans departmanından gelen ilk otomobil. N modellerinin gidişatı ve markanın imajını değiştirmek adına büyük önem taşıyor.

Bu, sadece güç arttırımı ve gövde kitinden daha fazlasını içeriyor. Üzerinde daha fazla çalışılmış bir i30’dan söz ediyoruz. Daha alçak, daha sıkı, daha büyük frenlere, daha hafif ön aksa ve daha hızlı bir direksiyona sahip. Opsiyonel bir diferansiyel veya standart tork vektör sistemi var.

Buna ek olarak kalkış kontrolü var ve tanıdık 2.0 litre motorun yenilenen manifold ve egzozla güç kazanımı elde edilmiş. 250 bg veya performans paketli 275 bg’lik versiyonu alabilirsiniz. Hyundai, müşterilerinin yüzde 90’ının bu paketi seçeceğini düşünüyor.

Hyundai i30 N Sürüş Özellikleri

0-100 km/s hızlanmasında daha hızlı olan paket (6.4 saniyeye karşı 6.1 saniye), daha geniş, daha iyi yol tutan Pirelli P-Zero lastikli 19 inç jantları ve daha büyük fren disklerini de içeriyor.

Aynı zamanda, daha yüksek ve karakterli bir ses sağlayan yeni egzoz sistemi, ralli tarzı patlamalar duyulmasını sağlıyor. Kolaylıkla, daha güçlü VW grubu araçlarını veya Honda modellerini bastırabilir.

Kısa aralıklara sahip altı ileri manuel şanzıman, devir yakalama özelliğine sahip ve bunu direksiyonda özel olarak ayrılan düğmeyle kapatabiliyorsunuz. Böylece menü labirentlerinde kaybolmuyorsunuz. Bu iyi bir şey.

Elektronik kontrollü sınırlı kaydırmalı diferansiyel, çizginizi nazikçe daraltarak, torka daha erken erişmenize imkan tanıyor ve daha yüksek viraj hızları elde edilebiliyor.

Otomobil, test yaptığımız Roma’nın Vallelunga Pisti’ndeki uzun ve hızlı virajlara harika bir uyum sağlıyordu. İyi yol tutuyor ve şasi viraj ortasında da dengesini koruyor. Hyundai i30N, virajda çizgisini güven veren ve ayarlanabilir bir şekilde izliyor. Yol tutuş azaldığında ön taraftan aldığınız tepkilerle bunu anlayabiliyorsunuz.

Frenler güçlü fakat bu pistte yorulmayacak anlamına gelmiyor. Yine de normal koşullarda çabuk tepkiler verdi ve pedal hissi iyiydi.

Saf performans anlamında büyük bir fark yaratmasa da, Hyundai açısında büyük bir sıçrama.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version