Hyundai, akla ve mantığa yatkın, nispeten makul otomobilleriyle tanınan bir üretici. Mütevazı motorlar ve fonksiyonellik odaklı tasarımlar bu anlayışın oluşmasında şimdiye kadar önemli pay sahibi oldu. Ancak Koreli markanın tüketicilerin sadece aklına değil, biraz da ruhuna ve kalbine dokunan modeller üretme konusunda da tutkulu.

Hyundai’den Cesur Adım: Hyundai Kona

Dönem dönem ortaya çıkan coupe ve lüks modeller bu tutkunun birer eseri oldu. Bu eserler başarılı oldu mu? Tartışılır. Ancak Hyundai bu kez tutkusunu daha doğru bir sınıf olan küçük SUV’lar arasında yansıtıyor. Bahsettiğimiz model Hyundai Kona.

Santa Fe ve Tucson gbi modellerle kompakt ve orta sınıf SUV’lar arasında iyi bir yer edinen Hyundai, bu kez tasarımıyla büyük dikkat çeken yeni modeli Kona ile birlikte küçük SUV sınıfına adım atıyor.

4165 mm uzunluğundaki otomobil kalabalık şehir caddelerinde kendine yer bulacak kadar derli toplu boyutlara sahip.

Karoseri çevreleyen plastik kaplamalar, iddialı tampon tasarımı, sıra dışı ön ve arka aydınlatma grubuyla birlikte canlı renk seçenekleri otomobilin küçük SUV/Crossover sürüsünden ayrılmasına yardımcı oluyor.

İç mekanda başarılı işçilik kalitesi dikkat çekerken kontrast renklerin kullanılması yaşam alanına hareket katmış. Yüksek sürüş pozisyonu sayesinde SUV hissini sağlıklı bir biçimde veren Hyundai Kona, yaşam alanındaki genişlik konusunda da sınıf beklentilerini karşılıyor.

Sanılanın aksine i20 platformunda üretilmeyen Hyundai Kona, kendine has bir platforma sahip. Bu sayede direksiyonuna geçtiğimiz versiyon gibi 4×4 aktarma sunabiliyor ve bu da otomobili sınıfında özel bir yere konumlandırıyor.

Sadece otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekişle birlikte sunulan 177 HP gücündeki 1,6 lt’lik 4 silindirli turbo benzinli motor Kona’yı enerjik bir otomobil haline getiriyor.

İlk kalkışta hafif bir uyuşukluk ve sarsıntı hissi verse de sonrasında açılan küçük Hyundai tatlı-sert süspansiyon sistemiyle virajlarda da keyif veriyor.

Hyundai Kona’nın Fiyatı

Fiyat listesinde önden çekişli ve manuel şanzımanlı 1,0 lt 120 HP benzinli motor sadece Style donanımıyla sunulurken başlangıç fiyatı 99.900 TL. Test aracındaki 177 HP’lik benzinli motor sadece 4×4 aktarma ve çift kavramalı otomatik şanzımanla birlikte gelirken bu versiyonun başlangıç fiyatı 130.000 TL.

Sonuç

Küçük SUV’lar arasındaki rekabette özgün tarzına ve güçlü motor-aktarma ikilisine güvenen Kona kesinlikle ilgi çekici bir otomobil. Otomobille ilgili şimdilik en önemli eleştiri noktası otomatik şanzımanın sadece güçlü motor ve 4×4 aktarmayla birlikte sunulması.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version