CES 2018 fuarına katılan Hyundai, yeni hidrojen yakıtlı aracı Nexo’yu ilk kez görücüye çıkardı. Kompakt SUV modeli Tucson’a çok benzeyen Nexo, sanılanın aksine kendine özel bir platformun üzerine inşa edilmiş. Aerodinamik bir tasarıma sahip olan aracın yol tutuşu ve yakıt sarfiyatı olabilecek en iyi şekilde optimize edilmiş durumda.

Yaklaşık 595 kilometreyi tek şarjla gidebilen aracın 0-100 km’ye çıkma süresi ise 9.5 saniye olarak verilmiş. Pek atik bir araba olduğu söylenemez, ancak menzili gayet ideal. İlk önce Güney Kore, ardından Avustralya ve Avrupa ülkelerine pazarlanması beklenen aracın Türkiye’ye ne zaman geleceğine dair açıklama yapılmış değil.

2025 yılına kadar ürün gamını tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarını tüketen modellerden oluşturmayı hedefleyen Hyundai, Nexo modelini tanıtarak bu plana sadık kaldığını göstermiş oldu.

Araba uygulama üzerinden park edilebiliyor!

Hyundai Nexo’da yer alan yeni sürüş yardımcısı teknolojiler ise dudak uçuklatacak cinsten. Bilim kurgu filmlerini aratmayan yeni nesil uzaktan kumandalı park asistanı sayesinde sürücüler, akıllı telefonlarına yükleyecekleri bir uygulama üzerinden arabalarını park edebilecekler. Hem de tek bir dokunuşla! BMW ve Tesla da bugüne kadar buna benzer teknolojileri tanıtmıştı, Hyundai de bu kervana katılmış oldu.

Şerit takip sistemi ve otoyol sürüş asistanı gibi yenilikçi teknolojilere de ev sahipliği yapan Hyundai Nexo’da var olan geniş açılı kameralar sayesinde kör noktaların güvenlik riski oluşturmasının önüne de geçiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version