Hyundai markasının SUV sınıfında en bilindik modellerinden biri olan Santa Fe, İlk kez 2000 yılında tanıtıldı. Günümüze kadar üç nesil üretilen Sante Fe, Hyundai markasının dünya çapında en yüksek satış rakamına ulaşan SUV’si olma özelliğini taşıyor. Hyundai Santa Fe’nin öne çıkan 5 özelliği’ni sizler için derledik.

Tuscon gibi sportif bir görünüme sahip olan Hyundai Santa Fe, 7 kişiye kadar çıkan taşıma kapasitesi ile geniş ailelerin beklentilerini karşılıyor.

Hyundai Santa Fe’nin Öne Çıkan 5 Özelliği Neler?

Hyundai Sante Fe’nin öne çıkan özelliklerine bakalım:

1. Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)

Sensörler tüm tekerleklerin dönüş hızlarını sürekli olarak izler. Bir veya daha çok tekerlekte çekiş kaybolduğunda, çekişi ve kontrolü sağlamak için tork yeniden dağıtılır. Üstelik düşük sürtünmeli yollarda bile.

2. 7 Hava Yastıği Sistemi

7 hava yastığı sistemi; sürücü diz hava yastığı, ön hava yastıkları, ön kısımda bulunan iki adet yan hava yastığı ve yan kısımlarda boylu boyunca konumlandırılmış olan iki perde hava yastığından oluşmaktadır.

3. Fren Destek Sistemi (BAS)

Sistem acil frenleme durumunu anında algılayarak frenleme esnasında ekstra güçlü mekanik basınç uygular.

4. Gelişmiş Viraj Çekiş Kontrol Sistemi (ATCC)

ATCC torku en çok tutunma sağlayan tekerleklere aktararak (tork yönlendirme), güvenlik ve viraj performansını artırır.

Ayrıca viraj içinde kalan arka tekere de gerekli durumlarda fren uygular. Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC) ile birlikte, viraj alma esnasında hem çeviklik hem de stabilite sağlar.

5. Isofix Çocuk Koltuğu Bağlantıları

Standartlara uygun ISOFIX çocuk koltukları, seyahat boyunca çocuğunuzun güvenliğini sağlamada yardımcı olurken pratik ve güvenli şekilde takılıp çıkarılabilme özelliğe sahiptir.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version