Hyundai Staria, bundan yaklaşık olarak 1 ay önce ilk duyuru ile ortaya çıkmıştı. Aracın ilk duyurusunda yeni serinin tasarımsal olarak nasıl bir yapıya sahip olacağını gördük.

Önde eğimli bir cam, o camın altında yer alan LED ışıklandırma, onun altında logo ve ızgara olarak sıralanan tasarım dili sevilmişti.

Aracın nasıl göründüğünü değerlendiren uzmanlar, MPV sınıfı için fütüristtik bir çalışmanın geldiğini söylemişti.

Fakat aracın teknik bilgileri için herhangi bir açıklama yapılmamıştı. İşte beklenen teknik veri açıklaması da sonunda geldi. Tüm özellikler ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir: Türkiye’ye de Gelecek 2021 Cupra Born için Yeni Görseller!

Hyundai Staria Teknik Özellikleri

Araç için açıklanan ilk teknik özellikler ölçüler oldu. Paylaşılan bilgilere göre seride iki ayrı versiyon olacak. Aracın uzunluğu 5.253 mm gibi iddialı bir seviyede.

Genişlik ise 1.997 mm olarak açıklandı. Yükseklik ise binek modelde 1.990 mm, ticari modelde ise 2.000 mm olarak belirlenmiş. Çok bir fark yok ama sonuçta bir fark var.

Asıl benim dikkatimi çeken aks mesafesi oldu. Aracın aks mesafesi 3.273 mm. Tam bir MPV sınıfı. 🙂 Çok iyi diz mesafelerinin sunulması sağlanacaktır.

Bu değerlerden hemen motor bilgilerine geçelim. Açıkçası motor kısmı beklenenden daha iyi.

Motor 2.2L dizel bir motor. Turbo destekli bu dizel motor 175 beygirlik güce sahip ve 431 Nm tork değeriyle de dikkat çekiyor. Bu seçenek için tek seçenek 8 ileri otomatik şanzıman kullanılacak.

Neden dizel motordan söz ettik çünkü bu seçenek Avrupa’da sunulan tek seçenek olacak.

Benzinli motor Avrupa’ya getirilmeyecek dendi. Emisyon değerleri düşünüldüğü zaman bence doğru bir karar olmamış diyebilirim.

Birkaç farklı özel versiyonun da sunulacağı bilgisi verilen Hyundai Staria için satış tarihi hale net değil. Özel bir kamp versiyonunun da geleceği söylenen aracın bu yıl içerisinde Avrupa’da olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version