Ama Infiniti, asıl sükseyi 2003 yılında tanıttığı FX modeliyle yaptı. SUV’ların günlük hayatta çok yaygınlaşmadığı yıllarda Infiniti FX’in yollara çıkışı, spor otomobil meraklılarının bile dikkatini çekmeyi başarmıştı. Artık sayfalarımızda sık sık göreceğiniz Infiniti ailesinin ilk olarak FX 37’yi test için tercih ettik. Çünkü markayı en güçlü şekilde temsil eden bu model, 2008 yılında çıkan crossover kardeşi EX 37’den daha gösterişli ve etkiliydi. Bu iki “yüksek” araç dışında Infiniti G37 Sedan ve Coupe modelleri de Avrupa donanımlarıyla ithal ediliyor. Amerika pazarından gelen başarının ardından 2008 yılında Avrupa pazarına yönelik ayarlarla da üretilen Infiniti’lerin malzemeleri, araç içi kapasiteleri, sürücü koltukları ve pedal uzunlukları Amerikan kardeşlerinden tamamen farklı. Avrupa ve Amerika’da üretilen Infiniti’lerin 500e yakın farklı parçası var.

Oldukça dinamik bir SUV karoserine sahip Infiniti FX 37’nin daha da sportif olmasını isterseniz “S” versiyonunu satın almak daha mantıklı. Baz model FX 37 GT üzerine 5.000 Euro’luk bir fark ödendiğinde FX 37 Se geçiş yapılabiliyor. Bu sayede koyu zeminli farlar, 21 inçlik jantlar, spor süspansiyon, dış krom kaplama, spor koltuklar ve Adaptif Cruise Control gibi donanımlara terfi ediliyor.

Dikkat çekici tasarım, Infiniti FX 37 S’in iç mekanında yolcuların fedakarlık yapmasını gerektirmiyor. Alışıldık SUV’lardan alçak tasarlanan bir tavan çizgisi sunan FX 37 S, heybetli bir SUV görüntüsü altında bir coupe kadar dinamik sürüş pozisyonuna ve sportif bir iç mekana sahip. Malzeme kalitesiyle Premium sınıfa yakışan aracın iç mekanında, özellikle ön konsolda işçilik problemleri göze çarpıyor. Bazı plastik kaplamaların birleşme noktalarındaki oransızlık ve ayrık duran kaplamalar işçilikteki özeni sorgulamamıza yol açtı. Geniş olan iç mekan için ferah demek zor. Bunda kısa yan ve arka camların etkisi olduğu kadar uzun motor kaputu ve test aracımızdaki koyu renkli tavan döşemesinin de payı vardı. Uzun boyluları rahat ettiren ön koltuklardan baktığınızda motor kaputunun uzunluğu adeta yalan söyleyen Pinokyo’nun burnu gibi… Bu sayede aracınızın önünü görüp manevraları ona göre yapmanız mümkün, infiniti bir adım daha öteye gidip, aracın etrafına dört adet kamera yerleştirerek park esnasında her yere hakim olmanızı sağlıyor. Oldukça kullanışlı olan sistem, aracın önü, arkası ve yanlarından aldığı görüntüleri ön konsoldaki 7 inçlik renkli ekrana aktarıyor, infiniti FX 37’nin iç mekanındaki tuş bolluğu tıpkı premium sınıftaki rakipleri BMW X5, X6, Porsche Cayenne ve Mercedes-Benz ML gibi oldukça fazla. Ancak tuşların ulaşılabilir yerlere konumlandırmasına dikkat eden üretici bu sayede fonksiyonelliği desteklemeyi başarmış. 410 litrelik bir bagaj hacmi sunan FX 37 S’in bu konuda sınıfının ortalamalarını yakalayamıyor. FX ailesi halihazırda 3.7 İt V6 ve 5.0 İt V8 benzinli motorlarla üretiliyor. 2010 yılında, Renault’nun 235 HP güç üreten 3.0 lt’lik dizel V6’sının daha da güçlendirilerek infiniti ürün gamında sunulma ihtimali oldukça yüksek.

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi bulunan FX 37 S’in 3.7 lt’lik benzinli V6’sı, start tuşuna basılarak çalışıyor. Bu tuşa basıldığında çift egzoz çıkışından bir kükreme sesiyle uyandığını ilan eden FX 37 S, gücü hakkında ipucu verirken ne kadar yakıt tüketeceğini de ima ediyor! Fabrika verilerine göre 12.0 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeri sağlayan aracın test yakıt tüketimi ortalama 15.1 lt/lOO km olarak ölçüldü. 3.7 İt V6 VYEL (Değişken Supap Zamanlama Sistemi) motor 320 HP’lik gücüyle etkileyici bir performans sağlamayı başarıyor. Üst devirlerde biraz sarsıntı yaratan motorun gücü dört tekerleğe aktarılıyor. Motorun gücünü yüzde 50 oranına kadar ön tekerleklere aktarabilen 4 tekerlekten çekiş sistemi, yol tutuş karakterini doruklara taşıyor. Elbette böyle durumlarda ESP uyarısı sürekli yanarak aracı dizginlemeye çalışıyor!

Dinamik bir sürüş karakteri sunan FX 37 S, motor ve şanzımanıyla olduğu kadar süspansiyonlarıyla da sportiflik sunuyor. “S” versiyonun bir özelliği olan sert süspansiyonlar konforu azaltırken, yol tutuşun başarılı olmasını sağlıyor. Her ne kadar sürücünün isteklerine hızlı yanıt veren bir direksiyon sistemi sunan FX 37 S, yine de BMW X6 kadar sportif değil!

Kaynak: Otohaber

Galeri
























Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version