Türkiye’nin pikap pazarı açısından çok da etkileyici rakamlara çıkmamış olmasına rağmen, markaların sundukları ürünler ve çeşitliliklerine bakınca enteresan bir rekabetin var olduğu belli oluyor. Bunun önemli nedenlerinden biri macera sever, hobi sahibi insanların ve arazi sürüş meraklılarının pikaplara ciddi olarak eğilim göstermeleri.

Ticari sınıf vergi diliminin fiyat avantajlarıyla birlikte birçok yüksek 4×4 pikaplara yönelmeye başladı. Çeşitli handikapları var elbette, örneğin otoyoldaki hız sınırları kullananların dert yandıkları konulardan biri. Son derece modern, teknolojik, güçlü araçlarıyla bölünmüş yollarda 80 km/s hız sınırıyla gitmek onları zorluyor. İstanbul içinse 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanamama gibi spesifik bir problem var.

Yeni Isuzu D-Max için durum aslında ağırlıklı olarak makyaj. Ancak VCross modeli seviyesinde sunulan ekstra donanım özellikleri şimdiye kadar var olmayan bir D-Max olarak kabul edilmeli. Bunun yanında asıl önemli olan değişim motor konusunda.

Isuzu D-Max Motoruyla Fark Yaratıyor

2,5 lt olan eski motor yerine 1,9 lt’lik yeni bir dizel motor var. Yeni ünite yakıt ekonomisi açısından nispeten avantaj sağlasa da asıl öne çıktığı nokta motorlu taşıtlar vergisinde.

Küçültülerek yenilenen 1,9 litrelik motor, 164 HP güç ve 360 Nm tork üretiyor. Özel olarak yeni D-Max için geliştirilen yeni manuel ve otomatik şanzımanlar 6 ileri vitesli.

Yapılan geliştirmelerle 1,9 lt’lik motora sahip yeni D-Max’in yakıt tüketimi selefine oranla yüzde 7 ila yüzde 18 oranında azaltılmış. Yeni D-Max V-Cross, 1,9 litrelik yeni motoru ve 6 ileri otomatik şanzımanla 7,8 litre/100 km ortalama yakıt tüketimi sergiliyor.

2018 senesinde üretimine Türkiye’de başlanacak olan 4×2 baz modeli ise manuel şanzımanla ortalama tüketimde 6,3 lt/100 km seviyesine iniyor.

Türkiye’deki pikap araçlar içinde en düşük motor hacmini sunan Isuzu D-Max, bu özelliğiyle güncel kanunla çerçevesinde rakiplerine göre 5 yılda 10 bin liralık MTV avantajı sağlıyor. Ayrıca 5 yıl/100.000 km garanti sunulan D-Max’te bakım periyodları 20 bin km’de bir gerçekleşiyor.

Sonuç: Pikap sınıfının uzun zamandır oyuncularından olan Isuzu, D-Max ile pek de rekabetçi olamamıştı. Onlar da bu sınıftaki modernleşme hareketini fark ederek modellerini daha çok konfor öğeleri taşıyan versiyonlarla geliştirerek pazara sundular. Daha doğrusu 2017 sonu itibarıyla en üst paket olan VCross versiyonu satışa çıktı.

Bu model ithal bir araç, ancak diğer paketlere sahip 4×4 ve 4×2 modelleri Türkiye’de üretilecek. Marka bunun servis ağı ve yedek parça konusunda önemli bir avantaj olduğunu özellikle vurguluyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version