Çinli sürücülerin son dönemde SUV modellerine daha çok ilgi göstermesi, uluslararası otomobil markalarının da Çin pazarına özel yeni ürünler geliştirmesine yol açmış bulunuyor. İtalyan süper lüks araba üreticileri de bu markalara dahil! 2018 Pekin Uluslararası Otomotiv Fuarı‘na çıkartma yapan İtalyan markaları, 27 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasında Çinli müşterileri cezbetmeye çalışacak.

Lüks İtalyan markası denildiğinde akla gelen ilk markalardan Lamborghini, ilk SUV modeli Urus’u fuar kapsamında görücüye çıkardı. Müşteriler an itibariyle sipariş verebiliyorlar, ancak ilk teslimatlar için 2019’u beklemek zorundalar. Aracın fiyatı ise 490 bin dolardan başlıyor. 

Fuara katılan ve garajında Lexus, Mercedes Benz ve Audi modellerinden oluşan 3 araç bulunduran 41 yaşındaki Xie Wenhui isimli ziyaretçi, “Gördüğüm tüm araçlar sedandı, ancak Urus çok güzel gözüküyor. İyi bir seçim olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

En güçlü olduğu pazar ABD

2017 yılında rekor kıran ve inanılmaz kâr elde eden Lamborghini, yüzde 10 oranında bir artış kaydederek müşterilerine 3 bin 815 adet araç satmayı başardı. Sadece ABD genelinde bin 95 adet araba satan firmanın en güçlü olduğu ikinci pazar ise 411 adetlik araç satışıyla Japonya. İngiltere’de 353, Almanya’da 303 ve Çin’de 265 model satışı gerçekleştirildi.

Alfa Romeo ve Maserati de modellerini tanıttı

Bir diğer İtalyan lüks markası Alfa Romeo da bir milyon yuan fiyat etiketiyle Stelvio Quadrifoglio SUV modelini satışa sundu. Keza Maserati de Levante SUV modeliyle dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version