Motosikletlerin üzerindeki örtüler kalkmaya, uzun yol sürüş planları yapılmaya başlandı. Uzun yolda keyif almak ve sorunlarla uğraşmamak iyi bir hazırlık süreci ister.

İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Fazlasını Yapmaya Çalışmayın

Uzun yolculuklarda kilometre planı çok önemli. Özellikle dağ yollarına girecekseniz, biliyorsunuz ki bu yollar normal yollara göre yavaştır.

Normal şartlarda 400 km bir gün için uzun sayılırken, dağ yollarında bu değer 250 km olarak nitelendirilebilir.

Bol Su İçin

Rakım, sıcaklık, fiziksek çaba gibi faktörler sürücünün vücudunu susuz bırakır. Susuz kalan sürücü de hata yapmaya açıktır.

Bu duruma düşmeyin ve durduğunuz her molada yeterince su için.

Fazla Yemeyin

Özellikle sıcak bir günde yenen ağır veya büyük bir porsiyon mutlaka rehavete neden olur.

Hafif yemeyi tercih edin. Ara sıra küçük atıştırmalar yaparak enerjinizi belli bir seviyede tutun.

Düzenli Mola

Düzenli bir şekilde durun. Mümkünse bunun bilimsel araştırmalara göre ideali saatte bir; bunu yapın. Motordan inip adım atıp vücudunuzu hareketlendirdiğiniz anlar sizi zindeleştirecektir. Uzun bir parkur gidiyorsanız molalar alacağınız keyfi de arttıracaktır.

Güneşten Korunun

Yaz aylarında yapılan sürüşlerde, özellikle öğle saatlerinde motordan indiğiniz anlarda güneş altında kalmaktan kaçının. Hatta kısa bir süre bile kalacak olsanız yüzünüze güneş kremi sürün. Güneş gözlüğü takmayı da unutmayın; gözleriniz yorulmamalı…

Nereye Gittiğinizi Bilin

Özellikle dağ sürüşlerinde kaybolmak ve ardından doğru rotaya dönmek saatler alabilir. Kaybolduğunuzu düşünürseniz mutlaka durun. Düşünerek devam etmeyin. Her ne kadar dijital imkanlar olsa da iyi bir harita her zaman işe yarar hatta hayat kurtarır.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version