Jaguar Project 8’de genişletilen çamurlukların ardında standart XE’nin önde çift salıncak, arkada çoklu bağlantılı mimarisi muhafaza edilmiş. Artan çekiş ve yol tutuş kabiliyetinden dolayı Jaguar’ın aktif amortisörlerinin yazılımı elden geçirilmiş. Süspansiyon kollarının ve süspansiyon bağlantılarının, çevikliği ve keskinliği arttırmak maksadıyla revize edildiğini de ifade edelim. Ayrıca, ön ve arkadaki burulma önleyici barlar daha fazla yol tutuş ve çekiş kabiliyeti için sertleştirilmiş.

Track Pack isimli donanımı tercih etmeniz durumunda iki farklı yükseklik ayarına sahip olan daha sıkı bir süspansiyon sistemine kavuşuyorsunuz. Yol ayarında standart XE ile aynı yükseklikte kalan otomobil, pist ayarında ise 15 mm alçalıyor. Track Pack donanımının arka kısımda yarım takla kafesi, ön kısımda ise yarış koltukları sunmasının yanında, otomobilden 12.2 kg attığını da bilmelisiniz.

Karbon kaputun altında 5.0 litrelik süper şarjlı bir makine yatıyor. Motor, iç aksamlarda pahalı değişimler gerektirecek noktanın eşiğine kadar zorlanmış ve mevcut düzen içerisinde verebileceği maksimum gücü verir hale getirilmiş.

Soğutma ve egzoz sistemine odaklandıktan sonra otomobile titanyum egzoz entegre eden ekip, toplamda 600 bg’lik gücü görmeyi başarmış. ZF marka 8 ileri otomatik şanzımanla yürüyen dört tekerlekten çekişli mimarinin arka aksında elektronik diferansiyel ve tork vektörleme sistemi bulunuyor. Frenler için Brembo marka karbon seramik sistemi tercih eden Jaguar mühendisleri, iç mekandaki çevirmeli vites kontrolünü geleneksel bir vites kolu ile değiştirmeyi de ihmal etmemiş.

Jaguar Project 8’den Sadece 300 Adet Üretilecek

Elbette böyle bir otomobili dikkat çekici rakamlar olmadan duyurmazsınız. Jaguar ‘en az’ 320 km/s’lik maksimum hızdan ve ‘en fazla’ 3.3 saniyelik 0-100 zamanından bahsediyor. En hafif haliyle 1745 kg çeken Jaguar Project 8’den sadece 300 adet üretilecek ve bütün araçlar soldan direksiyonlu olacak. Sağdan direksiyon seçeneğinin gövde rijiditesini azaltmasından dolayı elendiğini belirtelim.

Bu arada net olarak bilmediğimiz önemli bir veri daha var: Jaguar tarafı otomobilin M4 GTS’in 7 dakika 28 saniyelik Ring rekorunu kırdığını iddia ediyor.

SVO: Jaguar’ın AMG Departmanı?

2016 yılında yeni fabrikasına taşındıktan sonra SVR logolu Jaguar’lara ve zırhlı Land Rover’lara kozmetik eklentiler yapma yetkisi alan SVO, artık kendi otomobillerini geliştirmek istiyor. F-type Project 7 isimli çalışma bu departmanın kendisini gösterme ve talep toplama aracıydı. Jaguar Project 8 ise ikinci girişim olacak ve Jaguar’ın, üzücü şekilde “koleksiyon otomobili’ olarak nitelendirdiği serinin devamı gelecek.

SVO’nun gözü seri üretimi aşan yerlerde. En büyük hedefi sıfırdan otomobil üretmek olan bu departman, belki de öldü sandığımız C-X75’i hayata döndürmeyi başarır.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version