Eski Jaguar XF Sportbrake‘in kendine has bir karizması vardı. Bu aracı çılgınca bir gövde kiti ve V8 motorla alabiliyordunuz. Ya da Tour de France’da karbonfiber yarış bisikletlerini taşıyan şekliyle tercih edebiliyordunuz.

Belki stationlar dolu alışveriş poşetleri anlamına gelebilir fakat bir Sportbrake aynı zamanda kulağa profesyonel bir su kayakçısını da akıllara getiriyor.

2012’de işler böyleydi ve Jaguar herhangi bir SUV yapmıyordu. XF büyük bagajlı Jaguar’dı, fakat 2017’de “lifestyle” modelleri arasında F-Pace SUV geldi. Peki acaba hala XF Sportbrake için alan var mı?

Jaguar XF Sportbrake Zarif ve Atletik

Zarif ve atletik tasarımı onun yer açmasına yardımcı oldu. Akıcı tavan çizgisi, geniş arka spoyleri, aerodinamik duruşuyla oldukça havalı.

Sedandan daha uzun görünüyor fakat öyle değil. Aslında daha büyük bagaj hacmine karşın eski versiyondan daha alçak ve daha kısa. İçerisi de düşünülerek tasarlanmış. Elektrikli bagaj kapağı da alınabiliyor.

Yükleme alanı 565 litre ve koltuklar katlandığında bu alan 1700 litreyi buluyor. Yani bolca eşya yükleyebilirsiniz. Yeniden tasarlanan arka koltuklar sayesinde zemin tamamen düz oluyor. Şüphesiz etkileyici bir hacim.

Yine de kusursuz değil. Taban kısmı, altındaki kirişi güçlendirmek amacıyla biraz yukarıya eğimli. Bu yüzden avokadolarınız yuvarlanırsa şaşırmayın! Ayrıca F-Pace’in bagajı daha büyük. İçeride AdBlue doldurma yeri var ve bunu kolayca yapabiliyorsunuz.

Arka yolcular için opsiyonel panoramik cama karşın baş ve diz mesafesi oldukça iyi. Kabinde bazı materyaller sert olsa da, genel olarak bilgi-eğlence sistemi dahil oldukça geliştirilmiş.

Sedandaki motorlar buraya taşınmış (3.0 litre benzinli hariç) fakat yeni 2.0 litre dizel 237 HP ve dört çeker sürüşlü olanı daha çok satış elde edecek. Dört silindirli olmasına karşın altı silindirli performansı sağlıyor. Büyük bir tork kullanım alanı yok ama sekiz kademeli otomatik vites kutusu bunu iyi idare ediyor.

Jaguar’ın söylediğine göre station, 115 kg daha ağır olmasına karşın sedan gibi sürüşe sahip olacak şekilde mühendislikten geçirildi. Ön süspansiyon ve arkadaki havalı amortisör güncellendi. Sürüş daha sert ama BMW 5-Serisi Touring’e göre daha akıcı. Ayrıca Mercedes E-Sınıfı’na göre daha oturaklı.

XF Sportbrake çekici tarzı, pratiklik ve ödüllendirici sürüşle kombine ediyor. Ancak Audi, BMW ve Mercedes gibi rakipler daha konforlu sürüş, daha büyük bagaj ve daha heyecan verici motorlar sunuyorlar. Peki onların kabini de bu kadar güzel mi? Ya da bu kadar karizmatik mi? Herkes SUV’ları tercih ederken işte burada başarılı ve ilginç bir station var. Pardon “Sportbrake” diyecektik!..

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version