Jaguar XJR sadece görsel olarak değil teknik anlamda da kendi yolunda ilerliyor. Her geçen gün daha fazla otomobil turboya geçiş yaparken,Britanyalı büyük kedinin 5,0 lt’lik V8’inde güç için kompresör tercih edilmiş.

Dezavantaj: Jaguar’ın tam yükte çalışırken de teyit ettiği üzere yakıt tüketimi yüksek.

Avantaj: Güç artışı türbine dolan egzoz gazından bağımsız ve bu sayede XJR alt devirlerden itibaren büyük bir kudretle ileri atılabiliyor.

Jaguar XJR575 Teknik Özellikler

Teknik özelliklere bakıldığında otomobilin sahip olduğu kendinden emin karakter de karşılığını buluyor.

3500 d/d seviyesinde elde edilen 700 Nm çok etkileyici bir değer. Gaz pedalına çok narin biçimde basıldığında ortaya çıkan tablo bile tüyleri diken diken etmeye yetiyor.

Yumuşak bir akış sunan V8’den yayılan güçlü ve bas ağırlıklı alt tonlar XJR575’in hızı hakkında ipucu veriyor. Tevazu ancak bu kadar asil olabilir. Ancak istendiğinde Jaguar başka türlü işler de yapabiliyor.

Motoru tam yük altında çalıştıranlar gerçek bir güç patlamasını yaşarken elektronik sürüş yardımcıları devre dışı bırakıldığında arka tekerlekler için ıstırap, tecrübeli eller içinse eğlence en üst perdede yaşanıyor.

5,13 metrelik sedan bir anda drift otomobiline dönüşürken milimetrik yönlendirme manevraları ve şaşırtıcı derecede kolay kontrol edilebilmesiyle keyif veriyor.

Kompresörün kendine has sesi teknoloji meraklıları için başlı başına bir festival. Var olduğu sürece tadını çıkartmak gerek.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version