Volkswagen yeni platform üzerine geliştirdiği 2019 model Jetta’yı ABD’nin Detroit şehrindeki fuarda tanıttı. Modern bir dış görünüme kavuşan araçta teknik olarak önemli iyileştirmelere de imza atıldı.

Halihazırda Jetta modellerinde kullanılan 1.4 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor, 2019 model Jetta’larda da kullanılmaya devam edilecek. 147 beygir güç üretebilen motora sahip baz S modelinde altı ileri manuel şanzıman kullanılacak. Baz modellerin üst paketleinde ise sekiz ileri otomatik opsiyonu müşterilerin beğenisine sunulacak.

Farklı paketlerle satışa çıkıyor

2019 Volkswagen Jetta, Volkswagen’in popüler MQB platformu üzerinde yeniden tasarlanarak birden farklı paketle satışa çıkacak. Bu paketler S, SE, SEL, SEL Premium, ve R-Line olmak üzere sıralanıyor.

Tamamen LED ışıklandırmaya sahip farların standart haline geldiği modelde dijital kokpit de varsayılan olarak sunulacak. Ek olarak SEL ve SEL Premium paketleri için Apple CarPlay, Androud Auto ve Mirror Link fonksiyonları da araç içi eğlence sistemine dahil edildi. Çift yönlü dijital klima, hayalet gösterge ve LED ışıklı iç aydınlatmasıyla yeni Jetta, Arteon veya Passat’tan hiç de geri kalır yana sahip değil.

ABD fiyatı açıklandı

2018’in ortalarına doğru ABD’de satışa çıkması planlanan modelin başlangıç fiyatı 18 bin 545 dolar olarak açıklandı. Yeni nesil Jetta’nın Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatı ise şimdilik bilinmezliğini korumaya devam ediyor. Ayrıca modelin hangi renklerle satışa sunulacağına dair de bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version