Tamamen karbon fiberden imal edilen yeni McLaren Senna, bu yıl 88.’si düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı‘na katılarak ziyaretçilerin kalp atışlarını hızlandırmak için gün sayıyor.

McLaren Özel Operasyonlar (MSO) birimi tarafından geliştirilen McLaren Senna Karbon modeli, MSO‘nun bugüne dek ürettiği 5 özel arabanın sonuncusu oldu. İlk görselleri Aralık ayında kamuoyuyla paylaşılan araç, göz alıcı güzellikteki tasarımıyla ilgi odağı haline gelmeyi başarmış durumda.

Üretimi 1000 saat sürdü!

McLaren Senna’nın dışını süsleyen karbon fiber toplamda 67 ayrı parçadan oluşuyor. Bu özel gövdeyi üretmek ise tam tamına 1000 saat sürmüş. Arka kanatta ve aracın ön kısmında yer alan hava boşlukları McLaren Senna’ya hırçın bir görünüm kazandırırken, özel Güneş Sarısı renk de siyah tasarıma eşlik ediyor. Fren kaliperlerinde ise yeşil renk tercih edilmiş.

Aracın dışında yer alan renkleri iç dizayna taşımayı da ihmal etmeyen McLaren, koltuk ve kapı kollarında da siyah rengi kullanmış. Siyah deriden imal edilen direksiyonun ortasında sarı renk yer alıyor. Keza her iki koltuğun baş dayama kısmında da Senna’nın ‘S‘ harfi konumlandırılmış durumda.

Müşterilere özel üretiliyor

McLaren Özel Operasyonlar’ın yöneticisi Ansar Ali, basın mensuplarına verdiği demeçte “McLaren Senna müşterileri an itibariyle kendi araçlarını özelleştirmek için taleplerini iletmeye başladılar. Her müşteriye özel olarak tasarlanan bu arabalarla hedef kitlemizin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version