Kia’nın elektrikli SUV modelleri, daha şimdiden istenen seviyeyi yakalamaya başladı. Bu alanda hem lüks modeller hem de daha mütevazi ama elektrikli modeller sunan marka, şimdi de en büyük elektrikli araçlarından birine hazırlanıyor. Kia EV9 çok yakında karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.

Tıpkı EV6 modellerinde olduğu gibi E-GMP platformunu kullanması beklenen seri için son olarak yeni bir tanıtım videosu yayınlandı. Aracın teknik özellikleri konusunda bir bilgi vermeyen video, tasarım için de bazı ipuçlarını sundu diyebiliriz.

Kia EV9, Sandığımızdan Daha Büyük Bir Araç Olabilir

Paylaşılan videoda dev bir araç karşımıza çıkıyor. Muhtemelen markanın en büyük SUV modeli ile karşı karşıya kalacağız. Aks mesafesi ve genel olarak aracın uzunluğu artacak. E-GMP platformunun sınırları zorlanmış olacak.

Ön ve arka kısımda yeni far gruplarına sahip olacağı ve tıpkı Volvo araçlarında olduğu gibi dikey bir arka bölüm tasarımını yansıtacağını da anladığımız seri için gözlemlerimiz bunlar.

Videoda teknik detaylar konusunda hiçbir bilgi yok ama daha öncesinden gelen sızıntılar doğrultusunda bazı beklentiler var.

Buna göre söz konusu modelde iki ayrı pil seçeneğinin sunulması bekleniyor. En yüksek pil kapasitesi 100 kWh batarya ile sunulacak. Giriş modelinde yer alacak olan pil ise 77.4 kWh batarya paketi olarak karşımıza çıkacak.

Motor özelliklerinin hala net olmadığını bildiğimiz Kia EV9, bu piller beraber 500-550 km civarında bir menzil sunacak. En azından iddialara yansıtan detaylar bunlar.

Aracın motor özellikleri ve çok daha fazlası ise 12 Ocak sonrasında yapılacak olan tanıtımla beraber açıklanacak. Seri Auto Expo kapsamında tanıtılacak araçlar arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version