Kia Soul, tek donanım ve motor paketi ile alınabiliyor. Motor, şanzıman ya da donanım seçeneği olmaması rakipleri karşısında dezavantaj gibi görünebilir. Ama tüketici, dizel motor, otomatik şanzıman ve üst donanım seviyesinde bir crossover almaya karar verdiyse Soul kafa karıştırmadan listeye girebilir. Sadece 1.6 CRDi DCT Premium ile satılan Soul artık makyajlı olarak alınabiliyor.

Daha önce test sayfalarımızda Soul’u okuyanlar biraz şaşırabilir çünkü makyaj öncesindeki Soul test aracı da aynı renkteydi. Makyajın etkisinin de çok belirgin olmaması aynı otomobili almış olduğumuzu düşündürebilir. Ancak dikkatli incelendiğinde makyajla ön tampondaki farklılıklar görülüyor.

Parlak siyah kaplı bölümde makyaj öncesinde dikdörtgen formda hava girişleri bulunuyordu. Sis farları daha aşağıda ve köşelerde yer alıyordu. Artık tampon biraz daha sade görünüyor. Artık plakalığın arkasında kalın plastik bir şerit var. Sis farları bu şerit ile aynı hizada. Ön tampon altında arkada olduğu gibi gri plastik kaplama ile difüzör tasarımı kullanılmış.

Türkiye’de hala halojen farlarla gelen otomobilin üretim bantlarından xenon far seçeneğiyle de indiğini biliyoruz. Makyajlı versiyonda en azından daha iyi bir aydınlatma için xenon farlar getirilebilirdi.

Profilde bir fark bulunmuyor. Çift renkli 18 inçlik jantlar da makyaj öncesinden geliyor. Arkada, az önce bahsettiğimiz gri renkli difüzör görünümü yeni. Tampon üstündeki parlak siyah plastik önde olduğu gibi elden geçirilmiş. Artık daha az yerde kullanılıyor. Sis farları plakalık hizasına çekilmiş. Dıştaki bu küçük düzenlemelerin bir fark yarattığı söylenemez. Makyaj dönemi boş geçmesin diye yapılmış küçük düzenlemeler gibi görünüyor.

İçerideki etki ise “yok” denecek seviyede. Direksiyon üzerindeki gri kaplamayı fark etmeyen biri “makyajlı Soul” ifadesini kullanmaz. Makyajla birlikte daha büyük bir ekran kullanılmasını beklerdik. Rakipleri bu konuda çok ilerde.

Otomobilin motor ve şanzımanı makyaj sonrasında da korunmuş. Hatırladığımız gibi 136 HP’lik 1.6 CRDi ekonomik tüketim verileri sunuyor. 6,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi Soul’un ekonomik olduğunu gösteriyor.

Kia Soul Şehir İçi Kullanımlarda Makul Bir Yapıda

Motorun 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile uyum içinde çalıştığını söyleyebiliriz. Akıcı vites geçişleri konforu sağlarken, yerinde vites geçişleriyle yakıt ekonomisi korunuyor. 11,4 saniyelik 0-100 km/s test verisi Soul’un hızlanmada şehir içi kullanımlarında makul bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version