Son dönemin yükselen gözdesi VR (Virtual Reality / Sanal Gerçeklik) başlıkları sanılanın aksine yalnızca oyun sektörüne değil, sağlık ve otomobil sektörüne de yenilikçi çözümler sunuyor. Yeni üretilen otomobil modellerini VR gözlükleriyle test edebilmek artık mümkün. Kia’nın ABD’deki operasyonu da yeni üretilen Stinger isimli spor araç modelini bu şekilde test sürüşüne açtı.

Stinger, fuarda ziyaretçilerini bekliyor

13-28 Ocak tarihleri arasında açık olacak Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’na (NAIAS) üst düzeyde katılım gösteren Kia, ziyaretçilerin 4 boyutlu VR platformuyla yeni Stinger’i test edebilmelerini sağlıyor. Ziyaretçilerin içine girdiği 360 derecelik test sürüş kokpiti, kişileri gerçekçi bir dünyaya davet ediyor. Çevreden gelen seslerden tutun, engellerden geçerken direksiyonun titremesine kadar gerçeğe en yakın bir sürüş deneyimi 4D VR platformuyla sağlanmış.

Farklı güzergahlar da mevcut

Bu sayede fuara katılanlar Stinger’in hızını, gaz pedalına basıldığında verdiği tepkiyi ve yol tutuşunu gerçekçi bir şekilde tecrübe edebiliyorlar. Fransa’nın güney bölgeleri, İngiltere’deki Cadwell parkı ve Kaliforniya’daki Big Sur güzergahları VR platformuna eklenmiş. Sürücüler arabayı kullanmak istedikleri yolu kendileri seçebiliyorlar.

Kia Motor Amerika’nın pazarlama birimi yöneticisi Saad Chehab, “Girdiğiniz her bir viraj, yaptığınız her bir ani kalkış gerçeğiyle birebir örtüşecek şekilde simüle edildi” açıklamasını yaptı. Bugüne kadar üretilen en güçlü Kia modeli olan Stinger’in pazarlamasına önemli bir katkı sağlayan 4 boyutlu VR platformu, Jaunt VR uygulaması üzerinden de test edilebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version