Hindistan’da düzenlenen Auto Expo 2018 fuarına katılım gösteren Kia, Hindistan pazarına özel olarak tasarlanan SP Concept modelini ilk kez görücüye çıkardı. Kompakt crossover segmentindeki modelin dış tasarım çizgileri çok hırçın. Neyse ki seri üretime geçildiğinde SP Concept’in tasarımında köklü değişikliklere gidilmeyecek.

Kia’nın tasarım birimi şefi Peter Schreyer, üretim bandından inecek aracın konsept tasarımına çok yakın bir görünüme sahip olacağının sözünü verdi.

Kaplan burnu tasarım dikkat çekiyor

SP Concept’in dış tasarımında göze çarpan ilk şey, Kia’nın daha önce de birçok modelinde kullandığı “kaplan burnu” ızgara tasarımı. Otomobil dünyası, gerçekten de bir kaplanın burnunu andıran ızgaraların uç noktalarından başlayan ön far tasarımına diğer Kia araçlarından aşina. Ön farların altında yer alan sis lambaları da tamponun her iki ucunda konumlandırılmış.

Dışa doğru uzanan kapı açacakları, çift renkli alaşımlı jantlar ve beyaz renkli çatı tasarımıyla sağlanan kontrast; portakal renkli SP Concept crossover modelinin tasarımını tamamlayan diğer unsurlar arasında yer alıyor.

Tasarımıyla geçer not alan SP Concept’in teknik detayları henüz gün yüzüne çıkmış değil. Ancak Kia’nın Hindistan’da hayata geçirilecek yeni fabrika için 1.1 milyar dolar değerinde yatırım planı hazır. Üretim bandından inip yollara çıktığında SP Concept, Hyundai’nin Creta modeliyle rekabet edebilecek.

Auto Expo 2018’i ziyaret eden otomobil hayranları, Kia’nın küçük Picanto modelinden sportify Stinger ve dev Mohave modeline kadar birçok farklı aracı gözlemleyebilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version