Lancia’nın satışlarını arttırmak için Fiat Grubu stratejilerinde bazı değişikliklere gitti. Bunlardan biri olan Ypsilon, artık 3 kapılı olarak değil, sadece 5 kapılı olarak üretiliyor. Ancak dışarıdan bakıldığında, sütunlara gizlenmiş arka kapı kolları sayesinde 3 kapılı otomobillerin yarattığı etki devam ediyor. Önden arkaya doğru yükselerek devam eden tasarım, isteğe bağlı olarak iki farklı renkte sipariş edilebiliyor.

Eskisinden daha yüksek bir izlenim veren Ypsilon’u yeni nesliyle yollarda daha çok görmemize neden olan, filo kiralama şirketlerinin tercihlerini etkileyen motor seçeneğine sahip olan test aracımız, 39.990 TL gibi fiyat etiketine sahip olsa da, devam eden kampanyalarla bu motorlu Ypsilon’a 37.456 TL’ye ulaşabilirsiniz. Bizim aracımızda Dolge Vita donanım paketi ve Bi Colore adlı çift renk seçeneği vardı.

Yıllardır Fiat ve Opel modellerinden tanıdığımız 1.3 lt’lik Multijet, tam anlamıyla bir şehirli. Performanstan ziyade, bir an önce bir üst vitesi öneren oranlar sebebiyle tüketimi kontrol etmek  hiç de zor değil. Direksiyonunda City fonksiyonunu da sunan Ypsilon, özellikle park manevralarında çok kolay bir yönlendirme imkanı sunuyor. Şehirler arası yollardaki yüksek performanslı sürüşlerdeyse genel karakterin “tatminkar” ama daha fazlası olmadığını söylemek mümkün. Yaylanmayı seven karoser, dik yan panellerin de etkisiyle rüzgarı yandan aldığında kontrol gerektiriyor. Adeta bir bar sandalyesi dikliğindeki oturma pozisyonunu kadınlar, görüş açılarını iyileştirdiği için sevebilirler. Adeta kokpite entegre vites topuzu ise ele yakın, kolay bir konumda.

Teknik Veriler:

Motor: Önde enlemesine 4 silindirli, turbo dizel

Motor hacmi: 1248 cc

Maksimum güç (HP-d/d): 95 – 4000

Maksimum tork (Nm-d/d): 200 – 1500

Maksimum hız: 183 km/s

0-100 km/s hızlanma: 11.4 sn

Kaynak: Otohaber 2013 Sayı: 43

Galeri















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version