Lüks otomobil üreticisi Maserati’nin resmî Facebook hesabından paylaşılan bir fotoğraf, Levante GTS modelinin nihayet ABD’de düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağına işaret etti. Şirketin SUV model gamına dahil olması beklenen performans odaklı araç, giderek duraklama eğilimine giren satış rakamlarının yükselme trendi göstermesine de katkı sağlayabilir.

İşte Levante GTS hakkında bilinenler

Bugüne dek kamuoyuna sızdırılan bilgilere göre Levante GTS modelinde Quattroporte GTS’ten alınan 3.8 litrelik biturbo V8 motor yer alıyor. Bu motor da aracın 523 beygir ve 710 nm tork kapasitesinde güç üretmesine imkân sağlıyor. Revize edilen yeni süspansiyonlar da Levante GTS’in yol tutuşunu güçlendirirken, büyütülen fren kaliperleri de bu kadar güçlü bir aracın istendiğinde kolayca yavaşlayabilmesini mümkün kılacak.

FCA grubuna yeni kan!

Levante GTS ile birlikte Maserati’nin bağlı bulunduğu FCA grubu, performans ve güç tutkunu müşterilerine farklı bir SUV modeli daha önerebilecek. Grup bünyesindeki en güçlü SUV’lar arasında Dodge Duragon SRT (475 beygir) ve Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (505 beygir) bulunuyor. Son olarak Jeep Grand Cherokee Trackhawk ise 707 beygirlik gücüyle dikkat çeken modeller arasında.

Kurumsal Facebook sayfasından paylaşılan fotoğrafta aracın dış görünümü pek net seçilemiyor. Ancak kaputun üzerinde hava kanallarına yer verilmesi ve ön tamponun daha da büyümesi muhtemel. Bir ihtimal de bu modelin GTS olmayacağı, sürekli dile getirilen plug-in hibrid SUV’u olacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version