Toyota’nın bir alt markası olarak bildiğimiz lüks otomobil markası Lexus, LF-1 Limitless (Sınırsız) adını verdiği yeni konsept modelini Detroit’teki fuarda tanıttı. Crossover segmentine hitap eden bu yeni model elektrikli bir motora ve otonom sürüş yeteneklerine sahip.

Konsept aşamasındaki modelin isminde yer alan Limitless, yani “Sınırsız” kelimesinin hakkını veren Lexus; LF-1’deki güç ünitesinin gerçekten sınırsız olduğunu da açıkladı. Buna göre araçta hücre yakıtlı, hibrid, plug-in hibrid, benzin ve tamamen elektrikli motor seçenekleri yer alacak. 2025 yılına kadar tüm araçlarının elektrikle çalışan versiyonlarını geliştirmeyi hedefleyen şirket, LF-1’de sunduğu zengin motor seçenekleriyle bu hedefe bir adım daha yaklaşmış oldu.

Gelişmiş otonom sürüş modu mevcut

LF-1 Limitless’te yer alan yeni bir sürüş modu, şoförlere inanılmaz kolaylık sağlıyor. Eller serbest moduna alındığı zaman navigasyon yazılımı otomatik olarak devreye giriyor ve aracı güvenle hareket ettiriyor. Araç içi ekran üzerinden trafik ve yol durumu bilgileri anlık kontrol edilirken yakıt azaldığında benzin istasyonuna gitme, sürücü yorulduğunda mola verme ve hatta otel rezervasyonu yapabilme gibi özellikler de araçtaki yerini almış durumda.

Lexus’un “molten katana” ismini verdiği keskin kenarlı tasarımsal öğeler de LF-1 Limitless’in dış tasarımına inanılmaz bir çekicilik katmış. Modelin tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Altın sarısı ve bakır renklerinin hakim olduğu iç tasarımıyla da dikkatleri üzerine çeken aracın ne zaman satışa çıkacağı merak konusu oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version