Hyundai’nin lüks alt markası Genesis en yeni modeli 2022 GV70’i görücüye çıkardı. Hayli rekabetçi olan crossover segmentine hem tarz hem de performansıyla renk getirmeye aday olan GV70, GV80’in bir alt modeli olarak pazarda konumlanacak. Özellikle GV80’den daha küçük ve sportif bir modele sahip olmak isteyenlere hitap eden araba Güney Koreli üretici tarafından “Atletik Şıklık” adı verilen bir tasarım estetiğini taşıyor.

Ön cepheden baktığımızda Süpermen’in logosunu andıran bir ızgara bizleri karşılıyor. Hatırlanacağı üzere bu tasarım en son G90 ve G70’te de tercih edilmişti. GV70’te içe doğru hafif kavis de kazanan ızgara keskin hatlarıyla çok şık gözüküyor doğrusu.

Dört parçalı LED ön farların yer aldığı arabanın ön tamponunda ise boyutu büyütülmüş hava kanalları yer alıyor.

Aracın sportif versiyonunda üç kollu direksiyon yer alırken stok GV70’te ragbi topunu andıran bir direksiyon tasarımı tercih edilmiş. Yatay eksende uzanan geniş araç içi eğlence ekranı ise standart.

Gelelim biraz da teknik detaylara. Açıklanan resmî verilere göre Genesis mevcut 2.5 litrelik dört silindirli ve 3.5 litrelik çift turbolu V6 motor seçeneklerini GV70’te sunmaya devam edecek. Bu iki motora 8 ileri otomatik şanzıman eşlik edecek. AWD yani sürekli dört çeker ise muhtemelen opsiyonel olarak sunulacak.

Daha fazla detayın önümüzdeki aylarda netlik kazanması bekleniyor. Önümüzdeki yıl itibariyle aracın satışa sunulması ise kuvvetle muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version