Citroen’in alt markası olarak yoluna başlayan ancak sonrasında ayrılıp başlı başına bir marka haline gelen DS, en iddialı modeli DS 7 Crossback E-Tense için sevindirici haberi verdi. Bir süredir Türkiye’ye ne zaman giriş yapacağı merak edilen yeni serinin fiyatı konusunda da açıklamalar yapıldı.

Hem özellikleri hem de bulunduğu sınıfa göre Türkiye fiyatı tatmin edici bulunan yeni serinin, yenilikleri ve detaylı bilgilerine geçelim. Bakalım o çok beklenen elektrikli canavar neler getiriyor?

İlginizi Çekebilir: Land Rover Hibrit Modellerin Satışları Durdu – 2 Modelde Geçerli!

DS 7 Crossback E-Tense Fiyatı ve Merak Edilen Detayları

Aslında bu seri yeni değil. Daha önce dizel ve benzinli olmak üzere iki farklı seçeneğini gördük. E-Tense yeni bir motor seçeneği ekliyor. Bu seçenekle beraber artık aracın bir de hibrit alternatifi olmuş oldu.

Elektrikli araç yatırımlarının ne kadar yaygınlaştığını düşünecek olursak, DS’nin yeni hibrit motor adımı da oldukça mantıklı.

Özelliklere geçtiğimiz zaman ise tasarım kısmında çok büyük, göze çarpan bir fark görmüyoruz. Ek bir logo ve yakıt deposunun kapak kısmında yenileme yapılmasının dışında bir fark göze çarpmıyor. Dizel ve benzinli serilerinde başarılı bulunan o hacimli kasa korunmuş.

Teknik kısmında ise daha güçlü, daha atik, daha tasarruflu bir araç var. DS 7 Crossback E-Tense, 1.6 litre hacmine sahip olan benzinli motoruna ek olarak çift elektrikli motor barındırıyor.

Hem elektrikli motorun sağlamış olduğu hem de benzinli motordan elde edilen güç, performansın yükselmesini sağlamış. Hibrit model 300 beygir gücünde ama asıl dikkat çeken bu değil. Asıl dikkat çeken bu denli geniş bir araç için sunulan 520 Nm tork değeri.

Hibritin avantajlarını bu kısımda da kullanan DS 7 Crossback E-Tense, 100 km hıza sadece 5.9 saniyede çıkıyor. Böyle bir tork değeri için zaten beklenen süreler.

4 tekerden çekişli olan aracın maksimum hız değeri ise 235 km/s olarak açıklandı ama bu değerin her herhangi bir sınırlandırması olup olmayacağı söylenmedi. Unutmadan hibrit motorun yakıt tüketimini de belirtelim. Açıklanan veri, 100 km’de 1.5 litre yakıt tüketimi olduğunu göstermekte.

Belirttiğimiz bu değerler hibrit değerleri. Sadece elektrikli motoru kullanmak da mümkün. Elektrikli motoru kullandığınız zaman maksimum olarak 58 km yol gidebiliyorsunuz. Elektrikli motorun tek başına ulaşacağı hız değeri ise 135 km/s.

DS 7 Crossback E-Tense Türkiye Fiyatları

Araç ülkemize iki farklı versiyonla giriş yaptı. Birinci versiyon Rivoli paketi. Bu versiyon için açıklanan fiyat 879.500 TL. İkinci paket ise Opera isimli ek artıları olan paket. Ama bu paketi seçerseniz de fiyatlar 896.800 TL gibi bir rakama çıkıyor.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version