Land Rover, çok kısa bir süre önce yeni hibrit modelini ülkemizde de satışa çıkarmıştı. Ülkemizde de çok satmasını beklediğimiz hibrit modelleri, genel olarak tutuluyor ve marka bu alanda sunduğu motor seçenekleriyle övgü almayı başarıyor.

Marka için her şey iyi gidiyorken ve hibrit modellerinin bu şekilde yükselen bir ivme içerisine girdiği görülmüşken, beklenmedik bir karar açıklandı. Resmi açıklama ile Land Rover hibrit modellerinin satışlarını durdurduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir: Hibrit Motorlu Yeni Range Rover Evoque Vergi Avantajıyla Türkiye’de!

Satışları Duran Land Rover Hibrit Modelleri Hangileri?

Marka tarafından yapılan resmi açıklamada sadece 2 model için böyle bir karar alındığı duyuruldu. Bu modellerden birisi yakın zamanda ülkemizde de satışa başlayan Evoque P300e hibrit, diğeri ise Discovery Sport P300e modeli.

Avrupa satış sayfalarından da siparişlerin kapatıldığı araçların siparişlerinin kapatılmasının nedeni ise yanlış emisyon verileri olarak açıklandı.

İlginçtir marka açıklamasında koronavirüs pandemisi nedeniyle doğru WLTP verilerini açıklayamadıklarını söyledi. Virüsün bunda nasıl bir etkisi var bilemiyoruz ama iki modelinde CO2 emisyon değerinin yeniden ölçülmesi gerektiği ve değerlerin güncellenmesi gerektiği söylendi.

Bu modeller doğrudan ülkemizi de etkileyen modeller. Land Rover satışlar öncesinde ilk CO2 emisyon değerlerini Evoque P300e için 32 gram ve Discovery Sport P300e için de 36 gram olarak söylemişti.

Tabii ki bu değerler 1 kilometrede salınan CO2 değerleri. Elde edilen verilerde sorunlar olduğu için bu iki hibrit aracın satışlarının bir süre durduğunu öğrenmiş olduk. Seçili Land Rover hibrit modellerinde satışların ne zaman yeniden başlayacağı konusunda ise en ufak bir bilgi yok.

Markanın ifadesine göre şöyle bir durum var ki şu an CO2 emisyon değerleri yeniden hesaplanıyor. Koronavirüs nedeniyle sürecin yavaş işlediği söyleniyor. Yeni ölçümlerin ne zaman açıklanacağı ise bilinmiyor. Muhtemelen ölçümlerin değişmesi söz konusu olacak. Ama ne kadar değişiklik olacağını şimdi öğrenemeyeceğiz. Açıklamaları bekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version