Hibrit motorlu yeni Range Rover Evoque modelinin Ekim ayı içerisinde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu ve vergi avantajlarıyla beraber hibrit motorla güçlendirilmiş olan kompakt SUV modeli Türkiye’de satışa sunuldu.

Hem performansı hem de yakıt tasarrufu artısı ile beğeni kazanan SUV modelinin, Türkiye fiyatı dikkat çektiği gibi vergi avantajları da dikkat çekici. Fiyattan ve avantajlardan bahsedeceğiz ama gelin önce yeni Range Rover Evoque modelinde nasıl özellikler var onlara bakalım.

İlginizi Çekebilir: 2020’de En Çok Satan Otomobiller Açıklandı

Hibrit Motorlu Yeni Range Rover Evoque Tam Bir Performans Canavarı

Kompakt SUV temsilcisi, otomobil teknolojilerinin yeni yüzünü yansıtıyor. Hibrit motor zaten yeni nesli temsil etmekte ama sunulan bazı ek avantajlar serinin daha da öne çıkmasını sağlamakta. Plug-In Hybrid adıyla anılan yeni motor, çekiş gücünü 4 tekere birden aktarabiliyor ve böylece kesintisiz bir performans elde edilebiliyor.

Güç anlamında bakıldığı zaman ise aracın 300 beygir güce sahip olması, ne kadar yüksek performanslı olduğunun kanıtı. 300 beygirlik güce sahip olan seri, 100 km/s hıza sadece 6.4 saniye içerisinde ulaşabiliyor ki bu tarz büyük araçlar için çok iyi bir değer.

Hibrit motorlu yeni Range Rover Evoque için asıl iyi haber bu değil. İyi haber şu ki bu derece güçlü bir araç olmasına karşın, serinin 100 kilometrede tükettiği yakıt sadece 1.4 litre. Tabii ki bunda en etkili olan motorun hibrit olması ama yakıt tasarrufu açısından muazzam değerlerin sunulduğu kesin.

Diyelim ki sadece elektrik enerjisi ile yol almak istediniz. Bu durumda da WLTP tarafından belirlenen verilere göre 66 km’ye kadar yol alabiliyorsunuz. Özellikle şehir içinde, trafik sorunu yaşandığı zaman Plug-In Hybrid teknolojisi, elektrik enerjisinden yararlanıyor ve yakıt tasarrufunun maksimum seviyelere çıkmasını sağlıyor.

Hibrit motorun avantajını en iyi şekilde kullanan yeni Range Rover Evoque, elektrikli motorda şarj süresini de düşürmüş. Araç 0 doluluk oranından %80 doluluk oranına sadece 30 dakika içerisinde ulaşabiliyor. Ayrıca hızlı şarjın pil ömrü üzerindeki negatif etkisi de düşürülmüş.

Motorun sağladığı tüm bu avantajları, sürücülerin yönetmesine de imkan tanınmış. Üç farklı sürüş modu var ve bu üç farklı sürüş modundan seçim yaparak, motordan nasıl yararlanacağınızı belirliyorsunuz. Modlar;

  • Hybrid Mod: Elektrikli motor ile içten yanmalı motordan gelen güç eşit dağılıyor ve hibrit çalışma sistemine geçiliyor.
  • EV Mod: Tamamen elektrikli motora geçiş yapılan mod.
  • Save Mod: Elektrikli motorun gücünü çok tüketmeden önceliğin içten yanmalı motora verildiği mod.

Sürücüler bu modlar arasında istedikleri gibi geçiş yapabiliyorlar ve sürüş deneyimlerini iyileştirebiliyorlar.

Range Rover Evoque Türkiye Fyatı

Tüm avantajlarının yanında yeni Range Rover Evoque 2020 serisinin motor hacmi 1.5 litre. Bu bir yandan vergi avantajı sağlarken bir yandan da satış fiyatında iyileştirilme sunulmasını sağlamakta. Tüm bu özelliklerle aracın Türkiye fiyatı 936.130 TL’den başlıyor. Tabii ki bu başlangıç seçeneği. Paketlere göre fiyat artışı var.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version