Pikap sınıfındaki modellerin sadece profesyonel kullanım odaklı olduğu yıllar geride kaldı. Artık birçoğu günlük kullanıma uygun konfor ve ergonomiye sahip.

Makyajlı Isuzu D-Max Sınıfında İddialı!

Makyajlı Isuzu D-Max de böyle bir otomobil olarak karşımıza çıktı. Makyaj sonrasında yüzü tamamen yenilenen otomobilde yeni gündüz farları olan bir far grubu kullanılıyor. Motor kaputu yenilenen otomobilde kullanılan yeni ön panjur daha güçlü görünüyor. Ön tampon ve üstündeki sis farları da makyajla değişen parçalardan. Stoplar da elden geçirilerek dışarıdaki makyaj tamamlanmış.

İçeride ise makyaj öncesinin tasarımı korunurken 8 inçlik ekrana sahip yeni multimedya sistemi android işletim sistemiyle ergonomiyi arttıran bir donanım olarak karşımıza çıktı.

Mobil telefon bağlanıp, internete ulaşabilen sistemden web sayfalarına erişmek mümkün. Sistemin çalışma hızı, dokunma hassasiyeti ve menü içeriği başarılı seviyede. Geniş yaşam alanı sunulan kabinde sert plastik malzeme hakimiyeti var.

Malzeme ve işçilik kalitesi konularında sınıfındaki rakipleri çok ileriye ulaştığı için D-Max bu konuda geride kalıyor.

Makyajla birlikte gelen en etkili değişiklik ise motor kaputu altında yer alıyor. Dört silindirli yeni turbo dizel motor 1,9 litrelik silindir hacmine sahip. Selefinde 2,5 litrelik motor bulunan D-Max 4×4, yeni motoru sayesinde sınıfındaki rakipleri arasında en alt MTV dilimine giren modellerden biri.

Tek donanımla gelen yeni motor sadece 4×4 aktarma ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla satılıyor. Selefine göre yakıt ekonomisi arttırılan otomobil test ölçümlerinde 8,8 lt/100 km’lik ortalama tüketim sağladı. 2,5 litre dizel motor, 4×4 aktarma ve 5 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan selef modelde ortalama test tüketimi 10,5 lt/100 km olarak kayda geçmişti. Tüketimdeki ilerleme aşikar. Otomobilin taşıma kapasitesi de 933 kg’den 1005 kg’ye çıkartılmış. Bu rakam da sınıfındaki en avantajlı değerlerden biri.

Sürüş özelliklerine baktığımızda arazi kullanımında pratik ve yetenekli olduğunu görüyoruz. Dört tekerlekten çekiş sisteminde kilit fonksiyonu ya da Low seçimi kullanmak pratik. Asfalt üstündeki konfor ve yol tutuş konularında ise rakipleri oldukça ileride. Isuzu yine de bu konuda kabul edilebilir bir tecrübe yaşatıyor.

Genel Değerlendirme Sonuçları

  • Sonuç olarak yeni motor ve şanzımanla Isuzu D-Max’in eskisine göre daha verimli bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz.
  • Sınıf standartlarına göre ekonomik olarak değerlendirilebilecek bir tüketim, kabul edilebilir hızlanma verileri, yüksek taşıma kapasitesi, uzun garanti süresi be yeni motorun sağladığı MTV avantajı D-Max’i tercih listesinde üst sıralara taşıyabilir.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version