Fiat Chrysler CEO‘su Mike Manley, geçtiğimiz yıl yaptığı basın açıklamasında Maserati ve Alfa Romeo markalarını birbirine bağlamanın bir hata olduğunu itiraf etmişti. Bunun en büyük sebebi, Maserati’nin birçok farklı pazarda satışa sunulan bir marka olmasıydı.

Farklı modeller de beraberinde

Şimdilerdeyse Maserati yeniden pazardaki konumunu sağlamlaştırmak için atağa kalktı. Ghibli, Quattroporte ve GranTurismo Convertible modellerinin yanı sıra Levante isimli SUV aracını da New York Otomobil Fuarı’na götüren marka, potansiyel alıcı kitlesinin aklını bu göz alıcı güzellikteki tasarım harikalarıyla çelmeye çalışacak.

ABD pazarı için özel bazı pazarlama stratejileri de belirleyen Maserati’nin planları arasında özel araç geliştirme programının yanı sıra İtalyan moda evi Ermenegildo Zegna imzasını taşıyan çok özel Pelletessuta iç döşeme paketini de müşterilerin beğenisine sunmak var.

Alman markalarının yolundan gidiyor

Lüks spor otomobil markası Maserati‘nin “One of One” adını verdiği özel araç geliştirme programı, Alman otomobil üreticilerinden BMW’nin Individiual veya Porsche’un Exclusiv isimli programıyla benzer nitelikte olacak.

“Her şey mümkün” sloganıyla yola çıkan program, sınırsız özelleştirme seçeneği sayesinde yeteri kadar parası olan kişilerin kendine has modeller tasarlayabilmelerini sağlayacak. Özellikle mat veya parlak siyah renk tonlarıyla harikalar oluşturabilmek mümkün.

Araçların hem iç, hem de dış tasarımlarını benzersiz güzellikteki tasarım detaylarıyla özelleştirebilme düşüncesi pahalı ama bir o kadar da baştan çıkarıcı doğrusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version