Türkiye pazarında satılmasa da 2015’ten bu yana Almanya’da piyasada olan Mazda 2, sınıfının tecrübeli isimleri arasında yer alıyor.

Küçük Japon, kabin işçiliği söz konusu olduğunda oldun bir izlenim yaratıyor. Farklı tipte yüzeyler özenli bir biçimde birleştirilmiş. Ancak sunulan yaşam alanı özellikle de arka koltuklarda ancak ortalamaları yakalıyor.

Nissan ve Toyota’da olduğu gibi Mazda’da da bu bölümde oturan ortalama boylu yolcuların bile saçları tavana temas ediyor. 280 ile 950 litre arasında değişen bagaj hacmi de yetenek gerektiren taşıma faaliyetlerine pek uygun görünmüyor.

Kullanımda şikayet edilecek noktalar yok. Farklı Mazda modellerinden tanıdığımız “bas-çevir” mekanizmalı kumanda elemanı ve düzenli menüler sayesinde Mazda 2 günlük kullanımı kolaylaştırıyor. Güvenlik için şerit takip ve değiştirme yardımcısı, acil durum fren asistanı veya yorgunluk uyarısı gibi özellikler opsiyonel de olsa sunuluyor.

Uzun Fren Mesafesi Mazda 2’nın Puan Kaybetmesine Neden Oluyor

Şık ve hafif Mazda yol tutuşta karışık bir karakter ortaya koyuyor. Otomobilin direksiyon sistemi genel anlamda konforlu bir direktlik sunarken otomobil Fiesta’ya göre daha belirgin bir biçimde önden kayıyor. Bunun dışında Mazda2’nin uzun fren mesafeleri de puan kaybetmesine neden olurken Toyota Yaris ile birlikte en kötü güç aktarımına sahip model Mazda oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Fwy3A8KmXdY

İki küçük Japon’un bir diğer ortak noktası da dört silindirli atmosferik motorları. 90 HP gücündeki SKYACTIV motor Mazda 2’yi 10,2 saniyede 0’dan 100 km/s’ye çıkartıyor. Bu parıltılı tablo ara hızlanmalardaysa son buluyor.

Mazda mühendisleri uzun dişli oranına sahip dördüncü ve beşinci vitesler tercih ederken; otomobilin üçüncü vitesi 170 km/s hıza kadar yeterli ve sollamalarda hızlı olmak için bu vitesi tercih etmek daha doğru.

Mazda2’nin modern rakipleri kadar etkileyici olmayan bir diğer yönü de süspansiyon konforu oluyor. Karoser otoyolda bile çoğunlukla hareket halinde oluyor. Yoldaki büyük pürüzüler karşısında tahta hissi ortaya çıkıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version