Mazda3 Sedan, 4585 mm uzunluğa ve 2700 mm dingil mesafesine sahip. Otomobilin malzeme kalitesi sınıfında üst sırada yer alıyor. Yağmur sensörü Reflex donanımdan itibaren sunuluyor. Adaptif LED farlar üst donanım seviyesinde sunuluyor.

Makyajlı Mazda3 Sedan’da, vites değişimlerinin karşılaştırmalardaki çift kavramalı şanzımanlara göre biraz geç ve daha fazla “hissedilebilir” olduğunu görüyoruz. Ama bu Mazda3’ün 6 ileri otomatik şanzımanın kötü olduğu anlamına gelmiyor.

Hatta kullanılan şanzımanın, geleneksel tork konventörlü şanzımanlar arasında çok iyi bir örnek olduğunu bile söyleyebiliriz. Ani güç atakları ya da sert vites geçişleri yaşatmaması konforu ve sürüş kalitesini açık bir şekilde koruyor.

Hızlanma Değil Tüketim Konusuna Odaklı Geliştirilmiş

Hızlanma konusunda ise Mazda3 doğal bir yeteneğe sahip değil. Çünkü 105 HP’lik turbo dizel hızlanma konusunda değil tüketim konusuna odaklı geliştirildiğini hissettiriyor. Motorun sessiz ve sarsıntısız çalışma karakteri konforu destekliyor.

12,4 saniyelik 0-100 km/s test verisi otomobilin çok atak olmadığını gösteriyor. Esneklik verilerine baktığımızda da 7,0 saniye ve 9,0 saniyelik veriler hem motor hem de şanzımanın sakim yapısının bir getirisi olarak değerlendirilebilir.

Peki ya tüketim değerleri? Fabrika verilerine göre en yüksek yakıt tüketimi 4,4 lt/100 km ile Mazda3 Sedan’ın. (Ford Focus Sedan, Hyundai Elantra, Renault Megane Sedan, Ford Focus dörtlüsü karşısında). Ama 4,9 lt/100 km’lik test ölçümü sonucuna göre, fabrika verilerinde en az sapmayı sağlayan da Mazda3.

Mazda3 Sedan

Mazda3 Sedan neredeyse Focus Sedan kadar dinamizm isteklerine yanıt verebilirken, bunu Focus kadar “kaba” yapmıyor. Mazda3 Sedan sınıfının sürüş kalitesi en yüksek otomobillerden biri. Süspansiyon konforuyla da sınıfının önde olan modellerinden biri.

Mazda3 Sedan’ın Teknik Verileri

Teknik Veriler
Motor Tipi ve Konumu: Sıralı, turbo, önde, enlemesine
Yakıt Cinsi: Dizel
Silindir/Supap Sayısı: 4/16
Silindir Hacmi: 1499 cc
Maksimum Güç: 77kW/105 HP/4000 d/d
Maksimum Tork: 270 Nm, 1600-2500 d/d
0-100 km/s Hızlanma: 11,6 sn
Maksimum Hız: 184 km/s
Şanzıman: 6 ileri otomatik
Aktarma: Önden Çekişli
Boş Ağırlık: 1370 kg
Bagaj Hacmi: 419 lt

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version