McLaren 570S Spider, mutlak performansı damakta iz bırakan bir keyifle bir arada sunarken çevikliğin ne kadar güzel olduğunu hatırlatıyor.

Aradaki farklar küçük: Spider versiyon aynı güçteki 570S Coupe’den sadece 46 kg daha ağır ve otomobillerin çekici siluetleri arasındaki en önemli fark arka bölümdeki hörgüçler. Anak hayatın genelinde de olduğu gibi bu küçük farklar keyfi arttırıyor.

570S Spider’ın omuzlarındaki yük coupe ile neredeyse aynı olduğu için performans değerlerinde de fark yok. 0-100 km/s için 3,2 saniye gerekirken maksimum hız tavan kapalıyken 328 km/s’de açık olduğundaysa 315 km/s’de son buluyor. Aynı zamanda rüzgar deflektörü olarak da görev yapan, koltukların arasındaki dik cam açıldığında çift turbo V8’in ateşli sesi kabine tüm gücüyle dolup taşıyor.

Motordan yayılan sesler her tünel geçişini bir zevk yolculuğu haline getiriyor. Koltukların arkasındaki yuvaya 15 saniye içinde gizlenebilen katlanır metal tavanı 40 km/s hıza kadar açıp kapatmak mümkün.

McLaren 570S Spider’ın Açılır Tavanı

Tavan açıldığında hisler de açılıyor. Güneş, rüzgar ve kokular daha iyi fark ediliyor. Buna performans da dahil. Tam yük altında gerçek bir kasırga kopartan 3,8 lt’lik V8, 3000 d/d seviyesine kadar gayet arka planda kalıyor. Ancak devir saati 5000 d/d’ye yaklaştıkça yakında bir patlama olacağı belli oluyor.

Abartılı denebilecek çeviklik ve sansasyonel direktlikle çalışan direksiyon sistemi bu McLaren’de de karşımıza çıkıyor. Güç aktarımı konusunda güçlü bir model olan 570S Spider, inanılmaz bir istek ve heyecanla sürücüsüne itaat ediyor. Bu arada otomobilin sahip olduğu sportiflik karşısında sunduğu koltuk ve süspansiyon sistemi şaşırtıcı derecede yüksek.

McLaren 570S Spider’da Dikkat Çeken Özellikler

* Minimalist iç mekanda kullanılan malzemeler birinci sınıf.

* Tavanın yuvası aynı zamanda 52 litrelik ek bir yükleme alnı görevi de görüyor.

Sonuç: McLaren, 570S Spider ile otomobil gurmelerine pahalı ancak uçlarda bir sürüş zevki sunan bir performans makinesi sunuyor. Sürücüsüyle çok iyi iş birliği yapan ve çeviklik konusunda bilinenleri yeniden yazacak kadar ileri bir model.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version