McLaren‘in olağanüstü pist aracı son rütuşları verilmiş haliyle Cenevre Otomobil Fuarı‘nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Daha hızlı, hafif ve güçlü formuyla pistlerin tozunu atmaya hazır hale gelen arabada çift turboşarjlı 4.0 litrelik McLaren V8 motor kullanılıyor. Kuru ağırlığı 1188 kilogram olan araba 2018 model Senna ile aynı downforce değerine sahip.

‘Çıtayı bir üst seviyeye çıkarttık’

Butik spor otomobil üreticisinin CEO’su Mike Flewitt yaptığı basın açıklamasında “McLaren Senna GTR modeli müşterilerimize en iyi pist sürüş deneyimini yaşatabileceğimizin canlı bir örneği. İlk başta mükemmel bir pist aracı olması için tasarlanmıştı, ancak 2018 McLaren Senna GTR konsepti bize daha ne kadar ileriye gidebileceğimizi gösterdi. Sadece pistte kullanılabileceği için normal trafik kurallarının ve motor spor mücadele düzenlemelerinin üzerine çıktığımız bu modelde sınırları teknik olarak zorladık. Pistin tozunu atmak isteyenler için çıtayı bir üst seviyeye çıkardık” dedi.

Aslında Senna GTR ile McLaren‘in yaptığı şey çok basit: Yasal olarak trafiğe çıkabilen ancak hafifliği,  yüksek performansı ve pistlerle uyumlu olan Senna modelini alıp tüm sınırları kaldırmak ve performansı inanılmaz derecede yükseltmek. Herhangi bir regülasyonu tanımadığı için arabanın önünde hiçbir engel yok.

Zengin özelleştirme seçenekleriyle geliyor

Senna GTR’e sahip olan şanslı kişiler, McLaren Special Operations Options tarafından sunulan zengin kişiselleştirme imkânından faydalanabiliyorlar. İngiltere’de üretilen aracın dış rengini ve döşemelerini tamamen özelleştirebilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version