McLaren, efsane yarış pilotu Ayrton Senna’nın anısına McLaren Senna‘yı geliştirdi. 800 HP gücündeki V8 motora sahip bu sıra dışı otomobil, sadece 500 adet üretilecek.

Brezilyalı Foruma 1 pilotu Ayrton Senna, bir Formula 1 yarışında hayatını kaybetmişti. McLaren, eski pilotunun anısına bir otomobil geliştirdi ve adını da Senna koydu.

McLaren Senna Hakkında İlk Detaylı Bilgiler

4,0 litrelik V8 motor, 800 HP üretiyor. Aracın performans bilgileri hakkında detay yok ama McLaren 720S, 720 HP’lik motoruyla 341 km/s’ye ulaşıyordu. 1.198 kg ağırlığındaki Senna, 720S’ten 85 kg daha hafif ve 80 HP daha güçlü. Bu veriler karşısında Senna’nın performansı ise çok merak ediliyor.

Difüzör ve hava girişleri birçok süpersporcu gibi Senna’da da var. Aracın hızına göre açılıp kapanan kanatlar Senna’da rüzgarı nasıl daha verimli kullanacağını gösteriyor.

Sportif iç mekanda multimedya ekranı ve bilgi eğlence sisteminin dışında geri görüş kamerası gibi özellikler de bulunuyor.

McLaren Senna Sınırlı Sayıda Üretilecek

Mart 2018 tarihinde Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan McLaren Senna, sadece 500 adet üretilecek.

İngiltere’de 750.000 Sterlin gibi oldukça yüksek ve göz kamaştırıcı bir fiyat etiketine sahip olan bu araçların hepsinin sahipleri muhtemelen belli! Bunun nedeni ise araçlar için tüm siparişlerin erkenden alındığı ve hepsinin şimdiden satıldığı söylentisi var.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version