Karşımızda Mercedes A 180 d AMG var. Ondan beklentimiz ne kadar ekonomik olabilecğeini göstermesi.

Etkileyici Birliktelik: Mercedes A 180 d AMG

Motor kaputu altındaki 1,5 litre 116 HP’lik dizel motor 7G-DCT şanzımanla birlikte geldi. Kağıt üzerinde motor gücü etkileyici bir değere sahip değil.

1750 d/d ile 2500 d/d gibi kısa bir aralıkta 260 Nm’lik amksimum torka ulaşıyor olması kısa süreli bir ataklık sunabildiği algısı yaratsa da hissedilen öyle değil. İlk kalkış anındaki canlılığın kısa sürede azalacağını düşünüyoruz. Ancak hız artıp devir de yükseldikçe hızlanma isteği aynı dolulukta devam ediyor.

Bu canlılıkta 7G-DCT isimli 7 ileri vitesli, ıslak tipte çift kavramalı otomatik şanzımanın payı olduğu görülüyor. Aceleci olmayan vites geçişleri olabildiğince hızlı ve zamanlaması da oldukça başarılı şekilde gerçekleşiyor.

Sonuç olarak fabrika verisine oldukça yakın olan 10,9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi elde edebildik. Bu veri otomobilin çok atak olmadığını, rakipleriyle benzer bir değer sunduğunu gösteriyor.

Yakıt ekonomisi testi için rotamıza geçtiğimizde şehir içi hız kuralları içerisinde, düzenli ve sakin kullanımda yol bilgisayarında 4,2 lt/100 km’lik ortalama tüketim verisini gördük.

Önden çekişli otomobilde keskin dönüşlerde de güç aktarımında sorun hissedilmiyor. Ön tekerleklerde aşırı sorun olmaması ve gücün aktarım dengesi güvenli ve verimli hissettiriyor.

Genel Değerlendirme

Sonuç olarak A 180 d dizel motoruyla oldukça ekonpmik tüketim verileri sağlarken, istenildiğinde konfordan ödün vermeyen bir dinamik sürüş karakteri de sunabilen bir otomobil olarak karşımıza çıktı.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version