Mercedes‘in ilk kez 2004 yılında yollara çıkartıp, dört kapılı coupe olarak tanıttığı CLS, 2011 yılındaki ikinci nesliyle büyük bir değişim geçirmişti. İlk iki nesil arasındaki farkın aynısı üçüncü nesilde de karşımıza çıkıyor.

Mercedes AMG CLS 53 4MATIC+’den Farklı Bir Bakış Açısı

Tasarımcılar adeta bir önceki neslin izlerini siliyor gibi. Yeni nesilde çok keskin karoser çizgileri kullanılmış. Selefinden daha küçük gibi algılanan ve oldukça köşelere yerleştirilen farlar CLS için yeni bir karakteristik bakış sağlıyor. Geniş ön panjur da farlarla paralel şekillenmiş.

Önden bakıldığında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar saldırgan göründüğünü söyleyebiliriz. Coupe silüeti korunmuş. Keskin çizgiler profilde de devam ediyor. Arkada da benzer değişime gidilmiş. Otomobilin genel tasarımı hakkında selefine göre çok daha modern ve genç göründüğünü söyleyebiliriz.

İçerisine geçtiğimizde ise muazzam bir uyum bizi karşılıyor. Çizgiler çok akıcı ve birbiriyle çok uyumlu. İşçilik ve malzeme kalitesine söyleyecek bir söz yok. Dijital göstergelere S Serisi ve E Serisi gibi diğer modellerden alıştık. Çok kullanışlı olduğu bir gerçek.

Mercedes AMG CLS 53 4MATIC+ Sürüş Testi Sonuçları

Sürüş organizasyonunda CLS 53 4MATIC+’ın direksiyonuna geçtik. Önde uzunlamasına yerleştirilen sıralı 6 silindirli motorda klasik turbo haricinde EQ Boost ismi verilen bir de elektirkli kompresöt desteği var. Motor çalıştığı anda devreye giren elektrikli turbo 16kW güç ve 250 Nm tork sağlıyor. Bu sayede alt devirlerde oluşabilecek turbo boşluğunun önüne geçilmiş.

Motor soğukken AMG’ye özel güçlü çalışma sesi beklentimiz bu otomobilde sekteye uğradı. Hafif bir homurtuyla çalışan otomobil yol aldıkça daha da sessizleşti. Hızlanma isteklerine kayıtsız kalmayan son derece atak olan otomobil bunu neredeyse hiç hissettirmiyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman akıcı ve hızlı vites geçişleri sağlıyor. Şanzımanda hız haricinde konfor da öne çıkıyor.

Bunun sebebini bu otomobili geliştiren ekibin başındaki yetkiliyle konuştuğumuzda, herkesin kullanabileceği, konforlu ama çevik bir AMG modeli sunmak istediklerini öğrendik. Bu hedefi çok iyi tutturduklarını söyleyebiliriz. AMG vahşiliğini tam olarak yaşamak isteyenlere de ilerki zamanlarda cevap verileceğinden eminim.

Mayıs ayından itibaren Türkiye’de 400 d ile satılmaya başlanacak olan CLS Ailesi, ikinci motor seçeneği Temmuz ayında satılmaya başlanacak olan 300 d ile genişleyecek. AMG için ise sipariş vermek gerekecek.

Sonuç: CLS selefinden ayrı bir noktaya konumlanmış gibi. Kendine iki ayrı fanatik kitlesi yaratabilir. CLS, yeni nesilinde çok daha genç, çok daha teknolojik ve modern hissettiriyor. Direksiyonu başına geçtiğimiz CLS 53 4MATIC+ ise, AMG logolu bir otomobile göre çok konforlu olan sürüşüyle farklı beklentileri memnun etmek için tasarlanmış.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version